Blini z łososiem i kawiorem
Need a pescatarian Morn meal? Łosoś i kawior Blini może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 53 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, łosoś, kawior, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Blini Tortes z kawiorem i łososiem, Blini Gryczane Z Wędzonym Łososiem, Creme Fraiche I Kawiorem, oraz Blini ziemniaczane z kawiorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mąkę, mleko, 1/2 szklanki roztopionego masła i szczyptę soli i ubijać do połączenia. Rozgrzej patelnię lub patelnię na średnim ogniu i posmaruj dodatkowym roztopionym masłem.
Wlać o łyżkę ciasta na rozgrzanej patelni, flip raz brązowy, i powtórzyć z pozostałym ciasta. Po przygotowaniu do podania rozprowadzić łososia, kawior i creme fraiche na wszystkich blini.
Podawać z dużą ilością wina musującego.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.