Bleu Pieczony kurczak z ryżem
Bleu Pieczony kurczak i ryż wymaga z grubsza 5 godzin i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 686 kalorii, 30g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mieszankę przypraw cajun, ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony kurczak cordon bleu, Pieczony Kurczak Cordon Bleu, oraz Kurczak i ryż Cordon Bleu.
Instrukcje
Udka z kurczaka umieścić w dużej torebce zamykanej; wlać sos z sera pleśniowego. Kurczak zalać sosem, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez 4 godziny na noc.
Rozgrzej piekarnik do 420 stopni F (216 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać seler w gorącym oleju przez 1 minutę.
Dodać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula będzie błyszcząca i zmięknie, o 5 protokół. Wymieszać czosnek; gotować przez 30 sekund.
Przenieść mieszaninę cebuli do przygotowanego naczynia do pieczenia; powrót patelni do palnika.
Wlać pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek do patelni; gotować i mieszać ryż w gorącym oleju, aż pachnące, 2 do 3 protokół.
Wymieszać rosół z kurczaka, ryż i ocet do mieszaniny cebuli w naczyniu do pieczenia.
Wyjmij kurczaka z marynaty i ułóż w naczyniu do pieczenia, tworząc 2 rzędy udek kurczaka obok siebie. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Każde udo kurczaka posypać przyprawą Cajun. Udka kurczaka posmarować 1 szklanką okruchów panko. Przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut.
Usuń folię aluminiową z naczynia. Zmielić zarezerwowane liście selera.
Udka z kurczaka posypać pozostałą 1/2 szklanki okruchów panko i serem parmezan-Romano; na kurczaka posypać zmielonymi liśćmi selera.
Kontynuuj piec kurczaka, aż nie będzie już różowy w kości i soki biegną jasne, o 10 więcej minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).
Włącz brojlery piekarnika i kurczaka broil aż rumiane i chrupiące, 1 do 3 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 10 minut przed podaniem.