Blazin ' short Rib Tacos z pieczoną papryką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj Blazin ' short Rib Tacos z pieczoną papryką. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 11% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Przepis ten służy 4. 5 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz bulion wołowy, cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tacos z czarnej fasoli z pieczoną papryką i cebulą, Koreański gulasz wołowy tacos (a.k. a. my version of Kogi BBQ ' s short-rib tacos), oraz Miękkie Tacos kukurydziane z pieczonymi słodkimi ziemniakami, papryką Poblano i kukurydzą podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu dodać olej. Krótkie żeberka doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Dodaj krótkie żeberka do patelni, 1 na raz, i piecz ze wszystkich stron, aż ładnie się zarumieni.
Wyjmij je z patelni na talerz.
W tym samym holenderskim piekarniku, na średnim ogniu, dodać cebulę. Gotuj, aż cebula będzie dobrze karmelizowana, około 2 do 3 minut.
Dodać czosnek i dobrze wymieszać. Wymieszać Chipotle, salsę, bulion i sól i pieprz, do smaku. Doprowadzić do wrzenia, następnie dodać krótkie żeberka i przykryć.
Wkładamy garnek do piekarnika i dusimy żeberka, aż mięso stanie się miękkie, około 1 1/2 do 2 godzin.
Wyjmij żeberka z piekarnika i rozdrobnij mięso 2 widelcami. Paprykę pokroić w cienkie paski i włożyć do miski wraz z kolendrą. Tortille rozgrzać w piekarniku. Zmontuj fajitas z pożądaną ilością mięsa z krótkiego żeberka i wierzch z papryką.
Udekorować klinami limonki i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z nich jest Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
![Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Bancroft Ranch Merlot z 2006 roku ma bogaty kolor granatu i obfituje w smaki dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i nutę skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringera z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc