Biszkopt cytrynowy z nadzieniem truskawkowym

Biszkopt cytrynowy z nadzieniem truskawkowym
Cytrynowy biszkopt z nadzieniem truskawkowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest takie super. Spróbuj Biszkopt z bogatym cytrynowym nadzieniem, Złoty biszkopt z kremowym nadzieniem, oraz Zdrowy biszkopt truskawkowy z lukrem Truskawkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką. Jajka ubić w dużej misce mikserem z dużą prędkością przez 2 minuty. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki cukru, ubijając aż będzie gęsty i blady (około 4 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj 1/4 szklanki wody, skórkę, 1 łyżkę soku i wanilię, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
SokSok
WodaWoda
WołowinaWołowina
5
Dodać mieszankę mąki, ubijając aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Wlać ciasto do 9-calowej okrągłej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
7
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Aby przygotować sos, połącz posiekane truskawki, 1/3 szklanki wody, 1/4 szklanki cukru i 1 1/2 łyżeczki soku z cytryny w średnim rondlu nonaluminum. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki (około 15 minut). Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Podziel ciasto na pół poziomo za pomocą ząbkowanego noża; połóż dolną warstwę ciasta, pokrój bok do góry, na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
10
Posmarować 6 łyżkami sosu. Na wierzchu 1 szklanka pokrojonych truskawek i 1/2 szklanki ubitej polewy. Wierzch pozostałą warstwą ciasta. Powtórz warstwy z pozostałym sosem, pokrojonymi truskawkami i ubitą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
TruskawkiTruskawki
SOSSOS
11
Pokroić na 8 plastrów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn