Bigoli z kaczką Ragu
Bigoli z kaczką Ragu może być dobrym przepisem na poszerzenie pola przepisu na danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 75g białka, 43g tłuszczu i w sumie 1184 kalorii. Za $6.93 za porcję, ten przepis okładki 52% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką udka i uda z kaczki, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Milky Way Brownie Bites jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rigatoni z kaczką Ragù, Spaccatelle Z Kaczką Ragu, oraz Garganelli z kaczką Ragu dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umyj udka kaczki i usuń cały tłuszcz. Osusz.
W zapiekance z grubym dnem lub holenderskim piekarniku rozgrzej oliwę do wędzenia.
Dodaj udka kaczki i gotuj, aż się zarumienią ze wszystkich stron i wyjmij, około 10 do 12 minut.
Dodaj cebulę, marchewkę, czosnek i seler i gotuj, aż zmiękną, około 7 do 9 minut.
Dodaj wino, pomidory, bulion drobiowy i suszone grzyby i zagotuj.
Dodaj udka kaczki i wróć do wrzenia, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Zdejmij nogi kaczki i pozostaw do ostygnięcia. Wyciągnij całe mięso z kości i wróć do garnka, bez kości. Dusić bez przykrycia przez 30 minut lub do uzyskania dość gęstej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem i odstaw na bok.
Napełnij duży garnek 6 litrami wody i dodaj 2 łyżki soli. Gotuj bigoli do "al dente", około 8 do 9 minut.
Podgrzej SOS, odcedź makaron i wrzuć na patelnię. Rzuć, aby pokryć i natychmiast podawaj.
Aby zrobić ciasto: zrób kopiec mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrób dołek na środku mąki i dodaj jajka i mieszankę mleka. Za pomocą widelca ubij jajka i mieszankę mleka i zacznij dodawać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
Gdy rozszerzasz studnię, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni. Nie martw się, że ta początkowa faza wygląda niechlujnie. Ciasto połączy się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij wyrabiać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy uzyskasz spójną masę, wyjmij ciasto z deski i zeskrob resztki chrupiących kawałków. Odrzuć te bity. Lekko posmaruj deskę mąką i kontynuuj ugniatanie jeszcze przez 3 minuty. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając o odkurzeniu deski w razie potrzeby. Zawiń ciasto w folię i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Aby zrobić Bigoli: zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i ciasne, i odstawić na 20 minut.
Uwaga: nie pomijaj części ugniatającej lub spoczynkowej tego przepisu. Są niezbędne do lekkiego makaronu.
Pokrój ciasto na 6 kawałków i przeprowadź każdy kawałek przez maszynę do mięsa ustawioną na najmniejszy rozmiar wytłaczania. Gdy makaron wyjdzie, pokrój go na 12-calowe kawałki i natychmiast posyp mąką.
Rozłóż na blasze posypanej mąką kukurydzianą, uważając, aby pasemka były oddzielone. Zakończ wszystkie 6 sztuk w ten sam sposób.