Biały chleb babci
Biały chleb babci może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na chleb. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 1920 kalorii. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz aktywne drożdże, płatki ziemniaczane, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Chleb cukinii babci # SundaySupper, Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, oraz Pieczenie chleba: szybko i powoli Sezam biały chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko rozgrzać w dużym rondlu na małym ogniu, aż się bąbelki; wymieszać z masłem lub margaryną, cukrem i solą, następnie ostudzić do lata.
Dodać ciepłą wodę i ziemniaki i posypać drożdżami, aż się rozpuszczą. Następnie wymieszaj 6 szklanek mąki i wymieszaj wszystko razem.
Dodać pozostałe 4 do 5 szklanek mąki i wymieszać.
Pozwól odpocząć 15 minut.
Obrócić ciasto na mąkę i delikatnie zagniatać, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie. Lekko olej dużą miskę do mieszania; dodać ciasto i włączyć do herbu. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić na 1 godzinę lub aż ciasto podwoi objętość.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmaruj dwie patelnie bochenkowe 9x5 cali.
Rozwałkować ciasto i podzielić na 3 do 4 sekcji. Uformuj bochenki i pozostaw do wyrośnięcia, przykryte, aż objętość prawie się podwoi.
Piec w temperaturze 400 stopni F (200 stopni C) przez 30 minut lub do momentu, gdy bochenki zabrzmią puste po naciśnięciu na dno.