Białe słodkie ziemniaki z Mirinem i miodem
Białe słodkie ziemniaki z Mirinem i miodem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 215 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz koszerną sól, mirin, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Słodkie ziemniaki pieczone w miodzie z dipem miodowo-cynamonowym, Słodkie Ziemniaki Z Miodem, oraz Słodkie ziemniaki pieczone w miodzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Umieść dobrze sezonowaną8"-10" Patelnia żeliwna w piekarniku.
Przebić ziemniaki w kilku miejscach widelcem. Kuchenkę mikrofalową słodkie ziemniaki wzwyż przez 5 minut. (Alternatywnie, zawijamy ziemniaki w folię i pieczemy w temperaturze 232°until delikatne na brzegach, ale nadal twarde, 30-35 minut.)
Przenieść ziemniaki do dużej miski i przykryć folią.
Ubić mirin, miód, ocet i sól wśredniej misce. Obrać słodkie ziemniaki i przeciąć poprzecznie na 1"-1 1/2"-grube rundy.
Dodaj mieszaninę mirin; wrzuć do herbu.
Używając rękawic kuchennych, ostrożnie wyjmijgrzaną patelnię z piekarnika; dodaj olej i wirlpan do pokrycia.
Dodać słodkie ziemniaki i mirinmixture na patelni, układając potatoescut stronie w dół.
Piec, aż słodkie ziemniaki są karmelizowane z jednej strony, 15-20 minut.Obróć słodkie ziemniaki, obracając je wokół patelni, aby uniknąć gorących miejsc, i gotuj aż do karmelizacji i karmelizacji, 5-7 minut dłużej.
Słodkie ziemniaki przełożyć na talerz.
Dodaj 2 łyżki wody do patelni, scrapingup rumiane kawałki.
Dodać masło, roztopić panto i połączyć.
Polać sosem przesłodzone ziemniaki. Doprawić solą.