Biaława Sałatka z cytrusowo-balsamicznym winegretem
Biaława Sałatka z cytrusowo-balsamicznym winegretem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 559 kalorii, 15g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.42 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać grube pancetta, brązowy cukier, sok pomarańczowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Fasoli Cannellini Z Białym Balsamicznym Winegretem, Posiekane słoiki sałatkowe z białym balsamicznym-Dijon Vinaigrette, oraz Wiosenna Sałatka z awokado ze słodkim białym balsamicznym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku gruszek: masło rozpuścić w głębokim, szerokim garnku na średnim ogniu.
Dodaj prosecco i doprowadzić do duszenia.
Dodać gruszki i dusić do miękkości, o 15 protokół.
Wyjmij gruszki z płynu i pozostaw do ostygnięcia.
Dla orzechów pekan: roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać brązowy cukier i gotować, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać orzechy pekan i wymieszać do herbu. Pekan na wolnym ogniu w mieszaninie cukru, o 5 protokół.
Wyjąć z ognia i przenieść do kawałka papieru pergaminowego i ostudzić. Pekan posiekać i odstawić.
Do dressingu: w misce połączyć olej, sok pomarańczowy, ocet i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem i razem ubić. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać wir oliwy z oliwek i pancetta. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pancetta będzie chrupiąca.
Przenieś pancettę do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby odsączyć tłuszcz.
Tear frisee na kawałki wielkości kęsa do dużej miski i dodać liście selera i kopru włoskiego.
Wlać wystarczająco dużo dressing tylko płaszcz i wrzucić do połączenia. Smak i dodać więcej dressing w razie potrzeby.
Podziel sałatkę między talerze i udekoruj kilkoma kawałkami pancetty i posiekanymi orzechami pekan. Używając obieraczki do warzyw, ogol kilka kawałków parmezanu nad każdą sałatką.
Przepis ten został stworzony przez uczestnika konkursu kulinarnego. Kuchnie Food Network nie przetestowały go do użytku domowego, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.