Biała Czekolada Imbir Lody Kruche
Biała czekolada imbir Shortbread Ice Cream może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 1502 kalorii, 26g białka, oraz 109G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.05 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 92 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Mieszanka masła, pół na pół, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przepis Na Białą Czekoladę I Świeże Lody Imbirowe Z Nektarynkami, Śmierć Lodami Czekoladowymi, oraz No Churn Keto Chocolate Ice Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do lodów: doprowadzić pół na pół na wolnym ogniu w ciężkim rondlu.
Wyjąć z ognia, wymieszać z imbirem i pozostawić pod przykryciem przez 30 minut. Pół na pół może się nieznacznie oddzielić, ale nie wpłynie to na ostateczne lody.
W misce ubij żółtka i cukier, aż zgęstnieją i rozjaśnią kolor. Gdy imbir jest moczony, szybko ubij mieszaninę żółtka do rondla. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż krem pokryje tył łyżki, ale przesunięty palec pozostawia czystą linię.
Odcedzić krem do szczelnego pojemnika.
Dodać kawałki białej czekolady, a po rozpuszczeniu dodać sól do smaku. Schłodzić krem przez noc i ubić następnego dnia zgodnie z instrukcjami producenta.
Na kruchą kruszonkę: Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Roztopić masło w małym rondelku, następnie dodać oba cukry i sól, aż biały cukier w większości się rozpuści. Mieszaj w mące, aż mieszanina będzie przypominać gęstą pastę. Nie przesadzaj.
Pat ciasto na arkusz do 1/4 cala grubości i piec przez 6 do 8 minut, aż shortbread jest po prostu zestaw.
Ostudzić, a następnie pokruszyć na kawałki o różnych rozmiarach. Kiedy lody są ubijane, wymieszaj kandyzowany imbir i większość kruszonki, rezerwując trochę do polewy.
Niech lody schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 2 do 3 godzin przed podaniem.