Bhindi Masala (Ostre Curry Okra)
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Bhindi Masala (pikantne curry Okra) może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 90 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, curry, okra, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Bhindi Masala (Ostre Curry Okra), Bhindi Masala / jak zrobić bhindi masala / Okra s, oraz bhindi Nariyal sabzi lub okra Coconut curry / bhindi s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Okra umieścić w dużym naczyniu bezpiecznym dla kuchenki mikrofalowej; gotować w kuchence mikrofalowej na wysokości przez 6 minut.
Rozgrzać oliwę z oliwek i nasiona kminku razem na dużej patelni na średnim ogniu, aż nasiona kminku pęcznieją i zmienią się na złoty kolor. Cebulę smażyć na rozgrzanym oleju przez 3 minuty.
Dodać pomidory do mieszaniny i gotować kolejne 3 protokół. Okra wymieszać do mieszaniny; doprawić curry i solą. Gotować i mieszać mieszaninę do gorąca, o 3 protokół więcej.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Nigl Freiheit Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.