Bezy Chantilly z Pieczonymi Jagodami
Bezy Chantilly z pieczonymi jagodami mogą być właśnie bezglutenowym, wegetariańskim i przyjaznym dla diety lakto ovo przepisem, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 152 kalorie . Za 1,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Mieszanka soli koszernej, pół litra jeżyn, dodatkowych białek jaj i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako dodatek do drugiego dania, a jego przygotowanie zajmuje około 6 godzin i 30 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 24% , to danie jest raczej złe. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Bezy Chantilly , Świeże dojrzałe jagody z kremem Chantilly i Bezy kakaowe z jagodami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem pergaminowym. Używając małej szklanki i ołówka, narysuj 4 (3 1/2 cala) kółka na każdej kartce papieru. Połóż papier na blachach do pieczenia stroną zadrukowaną do dołu.
W misie elektrycznego miksera wyposażonego w końcówkę do ubijania ubijaj białka, krem z kamienia nazębnego i sól na dużej prędkości, aż powstanie piana.
Dodaj 2/3 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie na wysokich obrotach, aż białka utworzą bardzo sztywną pianę.
Ubij wanilię. Ostrożnie dodaj pozostałą 1/3 szklanki cukru do bezy. Za pomocą dużej końcówki ciasta w kształcie gwiazdy włóż krążek bezy do każdego koła. Wyciśnij kolejną warstwę wokół krawędzi, aby uformować boki muszli.
Piec przez 2 godziny lub do momentu, aż bezy będą suche i chrupiące, ale nie rumiane. Wyłącz ogień i pozostaw bezy w piekarniku na 4 godziny lub na całą noc.
Przed podaniem połóż każdą bezę na osobnym talerzu i posyp jagodami.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Ułóż truskawki, maliny, jagody i jeżyny na blasze, wymieszaj z cukrem i ziarenkami wanilii. Piec w piekarniku przez 20 minut. Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej.