Bezproblemowa sałatka z cebulą i awokado

Bezproblemowa sałatka z cebulą i awokado
Bezproblemowa sałatka z cebulą i awokado może być właśnie przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis zawiera 151 kalorii, 1 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Za 62 centy za porcję, ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga awokado, musztardy, soku z cytryny i cebuli. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują sałatkę z awokado i cebulą, sałatkę z awokado i cebulą oraz sałatkę z pomidorów, cebuli i awokado.

Instrukcje

1
Na dużym talerzu ułóż plasterki awokado i cebuli. W małej misce wymieszaj pozostałe składniki; polej sałatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Natychmiast podawaj.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Chardonnay z winnicy Alderbrook. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Winiarnia Alderbrook Chardonnay
Winiarnia Alderbrook Chardonnay
Aromaty ananasa i mango akcentowane są wanilią, anyżem i kokosem. W ustach pełne nuty gruszki i masła, z długim, prażonym migdałowym finiszem. Wino to dobrze komponuje się z sałatką z kopru włoskiego i krewetek cytrynowych, przegrzebkami morskimi z salsą z mango, homarem z pieczonym sosem kukurydzianym, kurczakiem z wędzonym bekonem z jabłoni i dzikim ryżem, risotto dyniowym z szałwią, łososiem z sosem cytrynowo-szafranowym.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Magazyn