Bezglutenowy Chleb Sezamowy

Bezglutenowy Chleb Sezamowy
Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1977 kalorie, 64G białka, oraz 90 g tłuszczu każdy. Jeśli 6,18 zł za porcję spada w budżecie, bezglutenowy chleb sezamowy może być doskonałym bezglutenowe przepis do wypróbowania. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka sproszkowanej żelatyny, jajka, mąka sorgo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Bezglutenowy Chleb Kanapkowy Bez Nabiału, Bezglutenowy Chleb Kanapkowy, oraz Bezglutenowy chleb kanapkowy II dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 218°.patelnia z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu, rozgrzać masło, aż będzie gorące, ale nie palenie. Wymieszać 3 łyżki sezamu i smażyć, aż nasiona będą złocisto brązowe i pachnące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
MasłoMasło
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Przenieść mieszaninę do małej miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
W małej misce, posypać żelatynę na 2 łyżki zimnej wody. Wymieszać, a następnie odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
W dużej misce, wymieszać cukier i 1/2 szklanki ciepłej wody (105F do 46°).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Posypać drożdże i odstawić, aż spieniony, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
7
Dodać 2 jajka, maślankę, melasę, masło i mieszankę żelatyny i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MelasaMelasa
żelatynażelatyna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
W dużej misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie wiosła, ubić razem mąkę z tapioki, mąkę z ciecierzycy, mąkę migdałową, mąkę kokosową, mąkę amarantową, mąkę sorgo, mąkę kukurydzianą, mąkę ziemniaczaną, skrobię kukurydzianą, gumę ksantamową i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka SorgoMąka Sorgo
Mąka ZiemniaczanaMąka Ziemniaczana
Mąka KokosowaMąka Kokosowa
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Mąka MigdałowaMąka Migdałowa
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodaj mokre składniki i ubijaj z umiarkowaną prędkością, aż ciasto zostanie napowietrzone i utrzyma swój kształt, około 4 minut. Zeskrobać miskę, a następnie bić z dużą prędkością przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Przełożyć ciasto na przygotowaną patelnię i gładki wierzch gumową szpatułką. (Jeśli to konieczne, użyj mokrej dłoni, aby całkowicie wygładzić.) Przykryć luźno folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż ciasto zrówna się z wierzchem patelni, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
11
W małej misce ubijamy Pozostałe jajko i 1 łyżeczkę wody. Gdy ciasto wyrośnie, lekko umyć jajko na wierzchu, a następnie posypać pozostałą 1 łyżką sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
CiastoCiasto
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Piec chleb do firmy, o 30 protokół, następnie ostrożnie obrócić bochenek z patelni i kontynuować pieczenie bezpośrednio na stojaku piekarnika, aż dno brzmi puste po dotknięciu, o 15 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Przenieść do stojaka drucianego i ostudzić co najmniej 1 1/2 godziny przed krojeniem. (Przechowywać chleb, owinięty w folię aluminiową, 3 dni w temperaturze pokojowej, 1 tydzień w lodówce lub 1 miesiąc zamrożony.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
14
Uwaga szefa kuchni: ten chleb łączy się szybko. Aby jeszcze bardziej przyspieszyć, możesz odmierzyć suche składniki i zamrozić je w dużej, zamykanej plastikowej torbie na okres do 2 miesięcy. Doprowadzić je do temperatury pokojowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia58
Magazyn