Bezglutenowe ryby z frytkami
Przepis bezglutenowe ryby i frytki może zaspokoić szkockie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1028 kalorii, 45g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej canolan, wodę gazowaną, mąkę ryżową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Domowe chipsy czekoladowe bez cukru-niskowęglowodanowe i bezglutenowe, Chipsy ze słodkich ziemniaków bezglutenowe, oraz Muffinki czekoladowe bezglutenowe Z Frytkami miętowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Ziemniaki pokroić w zapałki o grubości 1/4 cala. Gotować ziemniaki we wrzącej wodzie tylko do początku zmięknąć, 3 do 4 minut. Używając szczelinowej łyżki lub szczypiec, przenieś paluszki ziemniaczane na durszlak, aby osuszyć.
Wyjąć na deskę do krojenia i osuszyć ziemniaki.
Wlej tyle oleju rzepakowego do dużego ciężkiego garnka, aby osiągnąć głębokość 4 cali.
Podgrzej olej do 177°. jeśli nie masz termometru, możesz usmażyć kilka próbnych ziemniaków. Olej powinien natychmiast bąbelkować, a ziemniaki powinny się obracać, nie tonąć i stać się złociste W ciągu kilku minut. Pracując partiami, dodać ziemniaki do oleju i smażyć na złoty kolor, o 5 protokół.
Przenieś do papierowego ręcznika wyłożonego blachą do pieczenia, aby osuszyć.
Posypać solą i pieprzem.Powrót oleju do 177°. tymczasem, w misce do mieszania, ubić 1 1/2 szklanki mąki ryżowej z piwem. Doprawić 1/4 łyżeczki soli.Kawałki ryby osuszyć i doprawić solą.
Pozostałą mąkę włóż do płytkiej miski lub talerza i pogłębiaj rybę, wytrząsając nadmiar. Rybę zalać w cieście, pojedynczo i smażyć partiami-około 4 lub 5 na partię. Gotować, obracając w garnku, aż złoto-brązowy i gotowane przez, o 4 do 5 protokół.
Przełożyć na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia, aby osuszyć.Doprawić rybę z frytkami solą morską i podawać od razu z dużą ilością koperkowego sosu tatarskiego do zanurzenia. Zawiń chipsy w pergaminowy stożek - lub gazetę! - dla dodatkowego akcentu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.