Beza cytrynowa z polewą ciasteczkową Amaretti
Beza cytrynowa z dodatkiem ciasteczek Amaretti może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 562 kalorie. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz masło, amaretti, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy, Gruszka chrupiąca z polewą Amaretti, oraz Ciasto Brzoskwiniowe Z Ciasteczkową Skórką Amaretti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do kremu: w małym rondlu, doprowadzić mleko i skórkę z cytryny do wrzenia na średnim ogniu.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw mieszaninę do ostygnięcia przez 5 minut.
W średniej misce ubij razem cukier, mąkę i żółtka (mieszanina będzie gęsta).
Wlać mieszaninę mleka do miski, ubijając, aż będzie gładka. Powrót mieszaninę do rondla i ubijać powoli i stale na średnim ogniu, aż będzie gładka i gęsta, 6 do 7 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z masłem.
Ubić sok z cytryny i wanilię na gładką masę.
Przenieść krem do czystej miski i położyć kawałek folii bezpośrednio na powierzchni. Przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Dla bezy: w małym rondelku, połączyć cukier i 1/4 szklanki wody na średnim ogniu. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Gotować, bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 240 stopni F, 3 do 4 minut.
Niech syrop ostygnie przez 1 minutę. Podczas gotowania mieszanki cukru, w mikserze stojącym wyposażonym w uchwyt trzepaczki, ubij białka na średniej prędkości, aż będą spienione. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż białka utrzymają miękkie szczyty. Zmniejsz prędkość do niskiej i ostrożnie skrop gorący syrop po stronie miski do mieszania. Beat z dużą prędkością, aż białka przytrzymaj sztywne, błyszczące szczyty, około 2 minut. Stopniowo ubić sok z cytryny.
Składamy krem na bezę, następnie łyżkę do misek lub filiżanek. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Do polewy: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż małą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. W robocie kuchennym wymieszaj mąkę, brązowy cukier i masło, aż mieszanina zacznie tworzyć grudki, około 20 sekund.
Dodaj ciasteczka i pulsuj, aż ciasteczka zostaną zmiażdżone na kawałki o średnicy od 1/4 do 1/2 cala. Pulse w migdałów aż do połączenia. Ułóż mieszaninę w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż migdały zaczną brązowieć, 13 do 15 minut. Schłodzić przez 15 minut.
Polewę posypać kremem bezowym i podawać.
Kuchnie Food Network sugerują ostrożność w spożywaniu surowych i lekko ugotowanych jaj ze względu na ryzyko salmonelli lub innej choroby przenoszonej przez żywność. Aby zmniejszyć to ryzyko, zalecamy używanie wyłącznie świeżych, odpowiednio schłodzonych, czystych jaj klasy A lub AA z nienaruszonymi skorupkami i unikanie kontaktu między żółtkami lub białkami a skorupką. W przypadku przepisów, które wymagają jaj, które są surowe lub niedogotowane, gdy danie jest podawane, należy użyć jaj skorupek, które zostały poddane obróbce w celu zniszczenia salmonelli, pasteryzacji lub innej zatwierdzonej metody.