Mocha Semifreddo
Przepis Mocha Semifreddo może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 8 godzin i 25 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje 93 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 396 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dobrze sprawdza się jako napój. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i zbierz sól, żółtka, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 13%. Spróbuj Mocha Formowana-Marsala Semifreddo, Ciasto Mocha ze Słodowanym Semifreddo, oraz Mocha Semifreddo z gorącą pianką mleczną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskać 9 1/4 przez 5 1/4 przez 3-calowy metalowy bochenek patelni lekko sprayem nonstick. Wyłożyć patelnię folią. Drobno zmielić ciasteczka w robocie kuchennym.
Dodać roztopione masło i proces, aż okruchy są zwilżone. Nacisnąć mieszaninę okruchów na dno przygotowanej patelni bochenkowej. Przechowywać w lodówce.
W dużej metalowej misce wymieszać 1/2 szklanki cukru, żółtka, espresso, Marsala i sól. Ustaw miskę na rondlu z gotującą się wodą (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Ubić mieszaninę jaj, aż będzie gęsta i kremowa, a termometr do natychmiastowego odczytu włożony do mieszaniny rejestruje 160 stopni F, około 5 minut. Ustaw krem na innej misce z lodem, aby całkowicie ostygł.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić śmietanę i pozostały 1/4 szklanki cukru w innej dużej misce, aż firmy szczyty tworzą. Używając dużej gumowej szpatułki, złóż bitą śmietanę do kremu. Łyżka mieszaniny na szczycie przygotowanej skorupy. Przykryć folią i zamrozić do zamrożenia, co najmniej 8 godzin lub do 3 dni.
Rozłóż folię. Odwróć semifreddo na talerz.
Semifreddo pokroić na 1-calowe plastry i podawać.