Beza

Beza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc spróbuj bezy. Ten bezglutenowy przepis serwuje 16 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 8G tłuszczu i w sumie 184 kalorii. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, pieczone, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 36%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cytrynowe ciasto bezowe, historie rodzinne i samouczek bezowy, Cytrynowe ciasto bezowe, historie rodzinne i samouczek bezowy, oraz Beza II.

Instrukcje

1
Zrób krem pistacjowy: drobno zmiel pistacje z 1 szklanką drobnego cukru w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodaj 1/2 szklanki mleka i puree do gęstej pasty i przełóż do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Wymieszaj 2 łyżki drobnego cukru i pozostałe mleko na głębokiej patelni i gotuj na wolnym ogniu (mleko powinno gotować na parze, ale nie bulgotać). Podczas podgrzewania mleka ubij białka w mikserze wyposażonym w trzepaczkę z dużą prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały bardzo drobny cukier, aż beza będzie miała sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
Za pomocą dużej owalnej łyżki uformuj 8 "jajek" bezowych, delikatnie upuszczając je uformowane w gotującą się mieszankę mleka. Trzymaj mleko na małym ogniu. Gotuj bezy, aż opadną na dno, około 2 minuty, następnie ostrożnie odwróć i gotuj, aż stwardnieją, jeszcze około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
3
Przenieś łyżką cedzakową na blachę do pieczenia wyłożoną folią i wstaw do lodówki, aż będzie gotowa do podania. Powtórz z pozostałą bezą, aby zrobić jeszcze 8 jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1
Wymieszaj 8 żółtek z kremem pistacjowym i ekstraktem z migdałów. Powoli dodaj 1 szklankę płynu do kłusownictwa do mieszanki żółtkowej, ciągle ubijając. Powoli wymieszaj mieszaninę z płynem do kłusownictwa. Gotuj budyń na umiarkowanie małym ogniu, ciągle mieszając, aż uzyska grubość gęstej śmietany, około 180 stopni F na termometrze z natychmiastowym odczytem. Nie rozgotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek Cynamonowy, OpcjonalnieOlejek Cynamonowy, Opcjonalnie
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2
Złóż deser: rozpuść czekoladę w małej metalowej misce ustawionej na małym rondlu z ledwo gotującą się wodą, ciągle mieszając, aż będzie gładka lub rozpuści się w kuchence mikrofalowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wlej krem do 8 płytkich misek lub talerzy z obramowaniem i ułóż bezy na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Skrop czekoladą bezy i budyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Ballatore Rosso Red Spumante. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 8 dolarów za butelkę.
Ballatore Rosso Red Spumante
Ballatore Rosso Red Spumante
Żywy, rubinowy kolor Ballatore Rosso Red Spumante sprawia, że jest to urzekające wino musujące. Zachęcające aromaty przypominające jeżyny i cytrusy tworzą rozkosznie złożony bukiet. Dobrze wyważone i bogate w odmianowy charakter, to wino musujące odświeża, łącząc smaki malin i wiśni, zapewniając chrupiące, czyste wykończenie.Podczas gdy spumantes tradycyjnie smakuje się z deserami, Ballatore Rosso Red Spumante jest eleganckim i świątecznym towarzyszem na każdą okazję.Alkohol: 8.20%
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn