Beza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc spróbuj bezy. Ten bezglutenowy przepis serwuje 16 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 8G tłuszczu i w sumie 184 kalorii. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, pieczone, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 36%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cytrynowe ciasto bezowe, historie rodzinne i samouczek bezowy, Cytrynowe ciasto bezowe, historie rodzinne i samouczek bezowy, oraz Beza II.
Instrukcje
Zrób krem pistacjowy: drobno zmiel pistacje z 1 szklanką drobnego cukru w robocie kuchennym.
Dodaj 1/2 szklanki mleka i puree do gęstej pasty i przełóż do miski.
Wymieszaj 2 łyżki drobnego cukru i pozostałe mleko na głębokiej patelni i gotuj na wolnym ogniu (mleko powinno gotować na parze, ale nie bulgotać). Podczas podgrzewania mleka ubij białka w mikserze wyposażonym w trzepaczkę z dużą prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały bardzo drobny cukier, aż beza będzie miała sztywne szczyty.
Za pomocą dużej owalnej łyżki uformuj 8 "jajek" bezowych, delikatnie upuszczając je uformowane w gotującą się mieszankę mleka. Trzymaj mleko na małym ogniu. Gotuj bezy, aż opadną na dno, około 2 minuty, następnie ostrożnie odwróć i gotuj, aż stwardnieją, jeszcze około 2 minuty.
Przenieś łyżką cedzakową na blachę do pieczenia wyłożoną folią i wstaw do lodówki, aż będzie gotowa do podania. Powtórz z pozostałą bezą, aby zrobić jeszcze 8 jajek.
Wymieszaj 8 żółtek z kremem pistacjowym i ekstraktem z migdałów. Powoli dodaj 1 szklankę płynu do kłusownictwa do mieszanki żółtkowej, ciągle ubijając. Powoli wymieszaj mieszaninę z płynem do kłusownictwa. Gotuj budyń na umiarkowanie małym ogniu, ciągle mieszając, aż uzyska grubość gęstej śmietany, około 180 stopni F na termometrze z natychmiastowym odczytem. Nie rozgotować.
Złóż deser: rozpuść czekoladę w małej metalowej misce ustawionej na małym rondlu z ledwo gotującą się wodą, ciągle mieszając, aż będzie gładka lub rozpuści się w kuchence mikrofalowej.
Wlej krem do 8 płytkich misek lub talerzy z obramowaniem i ułóż bezy na wierzchu.
Skrop czekoladą bezy i budyń.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Ballatore Rosso Red Spumante. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 8 dolarów za butelkę.
![Ballatore Rosso Red Spumante]()
Ballatore Rosso Red Spumante
Żywy, rubinowy kolor Ballatore Rosso Red Spumante sprawia, że jest to urzekające wino musujące. Zachęcające aromaty przypominające jeżyny i cytrusy tworzą rozkosznie złożony bukiet. Dobrze wyważone i bogate w odmianowy charakter, to wino musujące odświeża, łącząc smaki malin i wiśni, zapewniając chrupiące, czyste wykończenie.Podczas gdy spumantes tradycyjnie smakuje się z deserami, Ballatore Rosso Red Spumante jest eleganckim i świątecznym towarzyszem na każdą okazję.Alkohol: 8.20%