Best Of Both Worlds Pieczony kurczak
Najlepsze z obu światów Pieczony kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 165g białka, 154g tłuszczu, oraz w sumie 2144 kalorii. Na 6,76 zł / porcja, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jeśli masz czosnek, sól i mielony pieprz, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 36 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 96%. Podobne przepisy to The-Best-Of-Both-Worlds Dressing, Ziemniaki najlepsze z obu światów Anna, oraz Worlds Easiest Hot Fudge Cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Wyjąć podrobowe opakowanie z jamy kurczaka i dokładnie osuszyć ptaka ręcznikami papierowymi.
Umieść 1 łyżkę masła do jamy kurczaka, posypać solą i czarnym pieprzem do jamy i stuff jamy z cebulą, seler i kawałki cytryny. Rozluźnij skórę na piersi i udach kurczaka palcami i włóż plasterki czosnku pod skórę.
Umieścić bok piersi kurczaka na stojaku ustawionym na patelni do pieczenia.
2 łyżki masła rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu, dodać suszoną natkę pietruszki i włoską przyprawę.
Polać kurczaka masłem z ziołami i natrzeć przyprawione masło na wszystkie części kurczaka. Rezerwa pozostałej mieszanki masła.
Piecz kurczaka w nagrzanym piekarniku przez 20 minut, następnie wyjmij i obróć kurczaka tak, aby Strona piersi była w dół.
Pozostałą połowę przyprawionego masła polać kurczakiem, rozczesując go po wszystkich częściach ptaka. Wróć do piekarnika i piecz dodatkowe 10 minut.
Zmniejsz ciepło piekarnika do 325 stopni F (165 stopni C). Pieczony kurczak, aż skóra będzie chrupiąca i brązowa, a soki jasne, 1 godzina i 20 więcej minut. Natychmiastowy odczyt mięsa termometr włożony do najgrubszej części uda, nie dotykając kości, powinien odczytywać 160 stopni F (70 stopni C).
Odstawić kurczaka na 10 minut przed podaniem.