Bengali Five-Spice Pieczony kurczak i warzywa
Bengali Five-Spice Pieczony kurczak i warzywa to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 35g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka czosnku, papryki, udka kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone warzywa z Wysp przyprawowych, Pięć Przypraw Pieczony Kurczak, oraz Curry z kurczaka bengalskiego z ziemniakami.
Instrukcje
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać Panch phoron i gotować, mieszając, aż nasiona zaczną pękać, o 30 sekund. Zmniejszyć ciepło do średniego. Wszystko na raz, dodać liście laurowe, imbir, i czosnek; gotować, mieszając, aż imbir zmięknie, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia, wymieszać kolendrę i sól, i odstawić do pachnące, o 30 sekund.
Dodaj jogurt, wymieszaj, aby poluzować rumiane kawałki i pozostaw marynatę do ostygnięcia.
Marynować, wkładając kurczaka, paprykę i marchew w 1-gal. zamykana plastikowa torba. Zeskrobać w mieszaninie jogurtu, uszczelnić i zgniatać, aby pokryć. Schłodzić co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Piec kurczaka: Rozgrzej piekarnik do 475 z półką ustawioną w górnej trzeciej części piekarnika. Umieść ziemniaki na dużej blasze do pieczenia i wyciśnij na nich zawartość worka.
Wymieszać, aby pokryć, a następnie wkleić składniki w jedną warstwę.
Piec, obracając jedzenie szeroką szpatułką co 15 do 20 minut, a kończąc skórką kurczaka bokiem do góry, aż rumiane, 40 do 45 minut.