Belgijskie gofry z czekoladą i bananem
Belgijskie gofry z kawałkami czekolady i bananem mogą być właśnie tym przepisem bez nabiału , którego szukałeś. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 392 kalorie , 9 g białka i 16 g tłuszczu . Za 1,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śniadanie. Jeśli masz mielony cynamon, olej roślinny, jajko i kilka innych składników, możesz je zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 36% . Belgijska gorąca czekolada , lody The Belgian Supreme i dżem bananowo-czekoladowy - jak zrobić krem czekoladowo-bananowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej żelazko do gofrów belgijskich do średnio-wysokiej temperatury. W dużej misce ubij razem mieszankę do naleśników, sól, cynamon, jajko, olej, mleko, rozgniecionego banana i wanilię.
Dodaj kawałki czekolady i mieszaj, aż się połączą.
Nasmaruj żelazko do wypieku gofrów nieprzywierającym sprayem.
Wlej czubatą porcję ciasta (1/3 szklanki) do każdej ćwiartki gofrownicy, rozprowadzając ciasto do brzegów. Zamknij i piecz, aż gofr będzie chrupiący, a gofrownica przestanie parować, około 4 minut. Powtórz z pozostałym ciastem. Aby podać, udekoruj gofry plasterkami banana, orzechami włoskimi i gorącym fudge.