Belgijskie Ciasto

Belgijskie Ciasto
Need a deser wegetariański? Belgijskie ciasto może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 67 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ciepłej wody, plus 1 łyżka brandy, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bułki Belgijskie, Gofry Belgijskie, oraz Gofry Belgijskie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu połączyć śliwki, rodzynki, 1/4 szklanki brandy, cukier i wodę, mieszając do rozpuszczenia cukru, a następnie doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejszyć do gołego dusić i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gęsty syrop tworzy, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
śliwkiśliwki
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Wyjąć z ognia i przenieść do robota kuchennego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodaj pozostałą brandy i proces, aż masz gęstą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
4
Przenieść do małej miski i schłodzić pod przykryciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
W średnim rondlu połączyć 1 1/2 szklanki wody z solą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać ryż. Przykryć, a następnie zmniejszyć ciepło do średnio niskiego. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki i woda odparuje, około 20 minut. Wymieszać z mlekiem, cukrami, cynamonem i wanilią. Dusić mieszając często aż ryż jest bardzo miękki, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Zdjąć z ognia.
7
Ubij razem jajka, aż będą gładkie, a następnie, stale ubijając, Dodaj do jaj gorącą mieszaninę mleka, 1 łyżkę na raz, aż połowa z nich zostanie włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
8
Stale ubijając, powoli włącz mieszankę jajko / mleko z powrotem do garnka. Powrót mieszaninę do ciepła i gotować, aż budyń zgęstnieje, 3 do 4 Więcej minut, a następnie zdjąć z ognia, przenieść do średniej miski, przykryć i schłodzić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Podczas schładzania nadzienia przygotować ciasto. W średniej misce dodać ciepłą wodę (około 110 do 46°) i drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Posypać 1 łyżeczką cukru i przykryć miskę folią. Odstawić w ciepłe miejsce ciepłe na 5 minut, aby aktywować drożdże. Pod koniec tego czasu drożdże powinny być spienione. W średniej misce wymieszać mąkę z solą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
W misce elektrycznego miksera stojącego ubijaj białka na wysokościach, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Dodać żółtka i dalej ubijać, aż mieszanina stanie się bladożółta, następnie dodać pozostały cukier i masło ubijając, aż do całkowitego połączenia. Mieszaj aktywowaną mieszaninę drożdży, aż do momentu włączenia, a następnie mieszaj mieszaninę mąki. Ciasto będzie miękkie i lepkie. Wyłożyć na obficie obsypaną mąką powierzchnię i posypać mąką, a następnie lekko ugniatać przez około minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
13
Przenieść do dużej miski pokrytej natryskiem do gotowania lub neutralnym olejem. Przykryć folią i umieścić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi się, około 1 godziny. Podczas gdy ciasto rośnie, Ustaw stojak piekarnika na pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
14
Po wyrośnięciu ciasta, wyjąć z miski, dziurkować i rozwałkować na duże koło (o średnicy około 13') i umieścić w 9-calowym naczyniu na ciasto. Przykryć czystym ręcznikiem do naczyń i odstawić na 10 minut, a następnie rozprowadzić nadzienie śliwkowe na dnie. Wymieszaj schłodzony budyń ryżowy, aby pozbyć się skórki, a następnie wlej do skorupki ciasta i ułóż warstwę na nadzieniu ze śliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
PunchPunch
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
śliwkiśliwki
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
15
Piec, aż skorupa jest złoty i środek jest ustawiony, 40 do 45 minut. Skorupa Ff zaczyna brązowieć zbyt dużo można ostrożnie przykryć folią aluminiową lub użyć tarczy pie. Schłodzić na stojaku z drutu przez 15 minut, a następnie przenieść do lodówki, aby całkowicie ostygnąć. Schłodzić co najmniej 2 godziny lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
16
Podawać na zimno.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn