Need a deser wegetariański? Belgijskie ciasto może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 67 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ciepłej wody, plus 1 łyżka brandy, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bułki Belgijskie, Gofry Belgijskie, oraz Gofry Belgijskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W małym rondlu połączyć śliwki, rodzynki, 1/4 szklanki brandy, cukier i wodę, mieszając do rozpuszczenia cukru, a następnie doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejszyć do gołego dusić i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gęsty syrop tworzy, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Szczypty Zmielonych Goździków
śliwki
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wyjąć z ognia i przenieść do robota kuchennego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Dodaj pozostałą brandy i proces, aż masz gęstą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
4
Przenieść do małej miski i schłodzić pod przykryciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
W średnim rondlu połączyć 1 1/2 szklanki wody z solą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać ryż. Przykryć, a następnie zmniejszyć ciepło do średnio niskiego. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki i woda odparuje, około 20 minut. Wymieszać z mlekiem, cukrami, cynamonem i wanilią. Dusić mieszając często aż ryż jest bardzo miękki, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Zdjąć z ognia.
7
Ubij razem jajka, aż będą gładkie, a następnie, stale ubijając, Dodaj do jaj gorącą mieszaninę mleka, 1 łyżkę na raz, aż połowa z nich zostanie włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Stale ubijając, powoli włącz mieszankę jajko / mleko z powrotem do garnka. Powrót mieszaninę do ciepła i gotować, aż budyń zgęstnieje, 3 do 4 Więcej minut, a następnie zdjąć z ognia, przenieść do średniej miski, przykryć i schłodzić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
9
Podczas schładzania nadzienia przygotować ciasto. W średniej misce dodać ciepłą wodę (około 110 do 46°) i drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Posypać 1 łyżeczką cukru i przykryć miskę folią. Odstawić w ciepłe miejsce ciepłe na 5 minut, aby aktywować drożdże. Pod koniec tego czasu drożdże powinny być spienione. W średniej misce wymieszać mąkę z solą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
W misce elektrycznego miksera stojącego ubijaj białka na wysokościach, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodać żółtka i dalej ubijać, aż mieszanina stanie się bladożółta, następnie dodać pozostały cukier i masło ubijając, aż do całkowitego połączenia. Mieszaj aktywowaną mieszaninę drożdży, aż do momentu włączenia, a następnie mieszaj mieszaninę mąki. Ciasto będzie miękkie i lepkie. Wyłożyć na obficie obsypaną mąką powierzchnię i posypać mąką, a następnie lekko ugniatać przez około minutę.
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
13
Przenieść do dużej miski pokrytej natryskiem do gotowania lub neutralnym olejem. Przykryć folią i umieścić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi się, około 1 godziny. Podczas gdy ciasto rośnie, Ustaw stojak piekarnika na pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Po wyrośnięciu ciasta, wyjąć z miski, dziurkować i rozwałkować na duże koło (o średnicy około 13') i umieścić w 9-calowym naczyniu na ciasto. Przykryć czystym ręcznikiem do naczyń i odstawić na 10 minut, a następnie rozprowadzić nadzienie śliwkowe na dnie. Wymieszaj schłodzony budyń ryżowy, aby pozbyć się skórki, a następnie wlej do skorupki ciasta i ułóż warstwę na nadzieniu ze śliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Punch
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
śliwki
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Piec, aż skorupa jest złoty i środek jest ustawiony, 40 do 45 minut. Skorupa Ff zaczyna brązowieć zbyt dużo można ostrożnie przykryć folią aluminiową lub użyć tarczy pie. Schłodzić na stojaku z drutu przez 15 minut, a następnie przenieść do lodówki, aby całkowicie ostygnąć. Schłodzić co najmniej 2 godziny lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego