Belgijski gulasz wołowo-piwny

Belgijski gulasz wołowo-piwny
Gulasz z belgijskiej wołowiny i piwa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 2,44 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Mieszanka grzybów cremini, kminek, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczona wołowina w sosie piwnym po Belgijsku, Belgijski Gulasz Wołowy, oraz Belgijski Gulasz Wołowy.

Instrukcje

1
Boczek ugotować w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Usunąć boczek z patelni, zastrzegając kapiele; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj połowę wołowiny do kapieli na patelni; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Usuń wołowinę z patelni. Powtórz procedurę z pozostałą wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 4 protokół. Wymieszać grzyby i czosnek; smażyć 4 minuty lub aż połowa płynu odparuje. Wymieszać z mąką; gotować 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać w piwie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj boczek, wołowina, marchew i pozostałe składniki na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 2 godziny lub aż wołowina będzie miękka. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Uwaga na piwo: z belgijską wołowiną i gulaszem piwnym, skup się na belgijskich piwach w stylu Dubbel lub Brune. Te słowa oznaczają ciemne, słodowe piwo, które dobrze pasuje do duszonej wołowiny. Moinette Brune ($9/750 ml) oferuje owocową słodycz, która współpracuje z karmelizowanymi warzywami i jakość pieczywa, która pasuje do każdego gulaszu, podczas gdy żywe musowanie i zaskakująco lekkie ciało piwa nie obciążą zimowego posiłku. -- Jeffery Lindenmuth
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
GulaszGulasz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Magazyn