Belgijska Sałatka Endywiowa ze Stiltonem i jabłkami

Belgijska Sałatka Endywiowa ze Stiltonem i jabłkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj belgijskiej sałatki z endywii ze Stilton i jabłkami. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 211 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ocet winny, ser stilton, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Belgijska Sałatka Endywiowa, Belgijska Sałatka Endywiowa, oraz Sałatka z endywii, Stiltona i boczku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na patelni o szerokości 8 lub 9 cali wymieszać szalotkę z około 1 łyżeczką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Piec w piekarniku 350, mieszając od czasu do czasu, aż szalotka będzie lekko rumiana i ledwo miękka po przekłuciu, około 40 minut (20 do 25 minut w piekarniku konwekcyjnym). Gdy jest wystarczająco chłodny, aby dotknąć, drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
W szerokiej misce wymieszać szalotki, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, ocet, musztarda i cukier. Jabłka obrać, ćwiartkę, rdzeń i pokroić wzdłuż na 1/8-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
MusztardaMusztarda
OcetOcet
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać do miski i wymieszać z sosem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Pokrój biały i czerwony belgijski endywia wzdłuż na plastry o szerokości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Red Belgian EndiveRed Belgian Endive
6
Dodaj endywia i ser do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
EndiveEndive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Delikatnie wymieszać i doprawić sałatkę do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn