Beignets z rozmarynowym karmelem i lokalnym miodem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Beignets z rozmarynem karmelem i lokalnym miodem. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 630 kalorii, 9g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz rozmaryn, śmietana, cukier puder, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dżem Figowy Z Lokalnym Miodem I Zatoką, Bezglutenowa Tarta Z Figami I Malinami Mascarpone Z Lokalnym Miodem, oraz Vidaliańska tarta cebulowa z boczkiem, lokalnym miodem i świeżym tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Beignets: w średnim garnku, dodać pierwsze 5 składników i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. W tym miejscu dodajemy mąkę i energicznie mieszamy łyżką. Kontynuuj gotować, aż ciasto stanie się stałą masą i zacznie odrywać się od boków garnka, około 3 do 5 minut. Wyłączyć ogień, wymieszać w ekstrakcie z wanilii i dodać do jaj, 1 na raz, zawierające każde jajko przed dodaniem w następnym.*
Powstałe ciasto powinno być elastyczne i miękkie, ale wystarczająco mocne, aby utrzymać swój kształt. Odstawić przykryty plastikiem na 5 minut. Gdy gotowy do wypieków, wypełnić głęboką patelnię lub Frytkownica 2/3 pełne oleju i podgrzać go do 300 do 325 stopni F. formować ciasto do kształtów otworów pączków. Smażyć beignets, partiami, aż złoty kolor będzie brązowy, około 3 do 6 minut, upewniając się, że nie tłum je.
Wyjmij je z oleju do regału chłodzącego.
Włożyć rozmaryn i wodę do małego garnka i dusić na średnim ogniu, aż rozmaryn kuleje, o 3 do 6 protokół. Odcedzić płyn, odrzucając rozmaryn i wlać go z powrotem do garnka. (Uwaga szefa kuchni: Jeśli ten płyn nie jest dokładnie 1/4 szklanki, dodaj wodę.)
Dodać cukier i syrop kukurydziany. Doprowadzić składniki do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż syrop zgęstnieje. Wymieszać śmietanę z masłem i wyłączyć ogień.
Wlać do miski i rezerwy na beignets.
Beignety ułożyć na półmisku i posypać cukrem pudrem.
Podawać z miodem i karmelem rozmarynowym w małych miseczkach.