Beghrir (Marokańskie Naleśniki)
Beghrir (marokańskie naleśniki) to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, mąkę, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Marokańskie Naleśniki O Strukturze Plastra Miodu (Beghrir), Moje Ulubione bezglutenowe naleśniki (i lepkie naleśniki budyń toffi!), oraz Quinoa pełnoziarniste Greckie naleśniki jogurtowe {najzdrowsze naleśniki, jakie kiedykolwiek zrobiłem}.
Instrukcje
Umieść wodę, drożdże i cukier w blenderze i pozostaw bez mieszania przez 5 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę.
Dodać mleko, mąkę, mąkę z kaszy mannej, jajka, proszek do pieczenia i sól. Mieszaj, aż mieszanina będzie gładka, około 1 minuty. Pozostawić mieszaninę w blenderze na około 30 minut.
Podgrzać 5-calową patelnię nonstick na średnim ogniu. Zmiksować mieszaninę naleśników przez około 10 sekund, do remiksu, i scoop 1/4 do 1/3 Puchar ciasta do podgrzewanej patelni. Gotuj beghrir, aż utworzą się pęcherzyki i pękną, a wierzch naleśnika nie jest już błyszczący, około 3 minut. Nie odwracaj się. Dostosuj ciepło w razie potrzeby tak, że dna naleśników zaczynają się brązowieć, gdy szczyty są suche. Zmiksować ciasto przez 10 sekund lub tak po ugotowaniu 3 lub 4 naleśniki, aby utrzymać ciasto puszyste.
Aby sos, umieścić masło, miód, i aromat wody kwiatowej w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski, i kuchenka mikrofalowa na wysokim ustawieniu, aż masło stopi się, a miód jest gorący, o 1 1/2 protokół. Wymieszać sos i skropić około 1 łyżki stołowej na każdym ciepłym naleśniku do podania.