Beef Chow Mein
Wołowina Chow Mein może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 7,66 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 619 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki olej sezamowy, sos ostrygowy, makaron jajeczny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Beef Chow Mein, Beef Chow Mein, oraz Beef Chow Mein dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 8 szklanek niesolonej wody do wrzenia w garnku 6-do 8-quart, następnie dodać makaron, mieszając, aby oddzielić, i gotować 15 sekund.
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą, aż makaron ostygnie, a następnie energicznie potrząsnąć durszlakiem, aby spuścić nadmiar wody.
Pokrój stek z ziarnem na paski o szerokości od 1,5 do 2 cali.
Każdy pasek pokroić w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/4 cala i włożyć do średniej miski. Używając rąk, wrzucić wołowinę z cukrem, olej sezamowy, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka wina ryżowego, 1 łyżka sosu ostrygowego i 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej.
Marynować wołowinę w temperaturze pokojowej, przygotowując pozostałe składniki.
Wymieszać razem pozostałą 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżkę wina ryżowego, 1 łyżkę sosu ostrygowego i 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej z 1/4 łyżeczki białego pieprzu w małej misce, aż będzie gładka, następnie wymieszać bulion z kurczaka.
Podgrzać wok na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje w ciągu 1 do 2 sekund od kontaktu, następnie dodać 1/2 szklanki oleju z orzeszków ziemnych i podgrzać, aż do samego palenia. Ostrożnie dodaj makaron na raz, spłaszczając górę, tworząc 9-calowe ciasto. Gotuj, aż spód będzie złoty, 4 do 5 minut, obracając ciasto z makaronem metalową szpatułką do brązowego równomiernie i podnosząc krawędzie od czasu do czasu, aby sprawdzić kolor. Ostrożnie odwróć ciasto z makaronem szpatułką i szczypcami, a następnie gotuj, obracając ciasto, aż druga strona będzie złota, 2 do 3 minut więcej.
Przenieś ciasto z makaronem na duży papierowy talerz wyłożony ręcznikiem, aby odsączyć nadmiar oleju. Usunąć olej pozostały w woku i wytrzeć wok ręcznikami papierowymi.
Odsączone ciasto z makaronem przełożyć na talerz i luźno przykryć folią, aby się ogrzało.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje w ciągu 1 do 2 sekund od kontaktu.
Wlać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych w dół strony woka, a następnie zawirować olej, przechylając wok, aby pokryć boki.
Dodać wołowinę, rozkładając kawałki w 1 warstwie na dole i bokach tak szybko, jak to możliwe. Gotować, niezakłócony, pozwalając wołowina zacząć brązowy, 1 minuta, a następnie stir-smażyć, aż mięso jest po prostu rumiane ze wszystkich stron, ale nadal różowy w centrum, o 1 minuta.
Przenieść mięso i wszelkie soki na talerz.
Dodaj 1 łyżkę oleju do wok na dużym ogniu. Gdy olej zaczyna palić, dodaj imbir i czosnek i smażyć 5 sekund, a następnie dodaj szalotki i smażyć 30 sekund.
Dodać grzyby i smażyć, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać choy sum I stir-smażyć, aż liście są jasnozielone i tylko zwiędły, 2 do 3 protokół (Jeśli za pomocą brokuły, gotować aż prawie chrupiące-miękkie). Wymieszać mieszankę bulionu, następnie wlać do woka i smażyć, aż sos lekko zgęstnieje, około 2 minut.
Dodać wołowinę i wymieszać. Powrót mieszaniny tylko do wrzenia, a następnie zalać ciasto z makaronem.
* Dostępne w Uwajimaya (800-889-1928).