Beef & orange stir-fry
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać wołowiny & orange stir-fry spróbować. Ten przepis służy 3 i kosztuje $4.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 33g białka, oraz 26g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę kukurydzianą, ocet ryżowy, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 30 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Stir-Fry z wołowiną i pomarańczą, Orange Beef Stir-Fry, oraz Orange Beef Stir Fry.
Instrukcje
Na parze lub gotować brokuły przez 3-4 min do miękkości.
Spuścić i uruchomić pod zimną wodą.
Podgrzać 2 łyżki oleju w nieprzywierającym woku lub dużej patelni i wrzucić paski wołowiny w mąkę kukurydzianą. Gdy olej jest gorący, smażyć wołowinę przez 1-2 min na brązowo, a następnie odłożyć na bok.
Na patelni rozgrzać pozostały olej, następnie wrzucić paprykę i smażyć przez 2 min.
Dodaj imbir, czosnek, chili i 3 dymki i gotuj przez 1 min więcej, uważając, aby nie spalić czosnku.
Dodaj sok pomarańczowy, miód, ocet ryżowy i soję, i bąbelki w dół krótko przed mieszając w segmentach brokuły, wołowina i pomarańcza.
Rozgrzać, a następnie posypać pozostałą posiekaną dymką.
Podawać z ryżem lub makaronem.