Batony Żurawinowe
Batony żurawinowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz żurawinę, wodę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Batony Z Orzechami Żurawinowymi, Batoniki Żurawinowe, oraz Batony Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Wyłożyć 9-calową kwadratową patelnię do pieczenia z 2 krzyżującymi się arkuszami folii, pozostawiając zwis na 2 przeciwległych stronach, a następnie folię z masłem.
Wymieszaj masło, mąkę, sól i 1/2 szklanki cukru granulowanego w maszynce, aż mieszanina zacznie się zlepiać. Naciśnij na dno patelni.
Piec, aż blady złoty i boki zaczynają się odciągać od patelni, 25 do 30 minut.
Podczas gdy skorupa jest pieczenie, gotować żurawiny, pozostałe 2/3 szklanki cukru granulowanego, i wody w 2-quart ciężki rondel na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jagody pękają, 6 do 8 protokół.
Wlać żurawinę na skórkę i piec, aż brzeg będzie złoty, około 25 minut.
Cukierniki przesiać na wierzch i całkowicie ostudzić na patelni na stelażu. Wyjąć z patelni za pomocą zwisu foliowego i pokroić na 12 kwadratów, a następnie przesiać więcej cukru cukierniczego na wierzch.
Pręty przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 2 dni.