Batony sernikowe z jeżynami
Batony z sernikiem jeżynowym zajmują około 50 minut od początku do końca. Za 1,1 dolara za porcję otrzymujesz deser dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 379 kalorii . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, skórkę z cytryny, owoce do smarowania jeżyn i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 34% . Batony śniadaniowe z jeżynami , batony z ciasta jeżynowego i mrożone batony z sernikiem limonkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°.
Pozostaw ciasto na ciasteczka w temperaturze pokojowej na 5 minut, aby zmiękło. Przyciśnij do dna i 1 in. w górę boków natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13x9 cali.
Piec 12-15 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić na kratce.
Tymczasem w dużej misce ubij ser ricotta, ser mascarpone i cukier, aż się połączą.
Dodaj jajka; ubijaj na niskich obrotach, aż się połączą. Wymieszaj z wanilią, skórką z cytryny, sokami cytrusowymi i, jeśli chcesz, amaretto.
Piec 20-25 minut lub do momentu, aż środek będzie prawie gotowy. Ostudzić 1 godzinę na kratce.
Umieść owoce nadające się do smarowania w małej misce, którą można używać w mikrofalówce; podgrzewaj w kuchence mikrofalowej na wysokiej mocy przez 30–45 sekund lub do momentu, aż się rozpuszczą.
Rozłóż na warstwie sernika; na wierzchu ułóż jeżyny. Schłodź w lodówce do momentu podania.