Batony cynamonowo-jabłkowe z bitą śmietaną cynamonową

Batony cynamonowo-jabłkowe z bitą śmietaną cynamonową
Przepis batoniki cynamonowo-jabłkowe z bitą śmietaną cynamonową można zrobić w około 1 godzinę i 20 minut. Za $1.7 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 905 kalorii, 10g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis z Foodnetwork ma 117 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś ciężką śmietanę do ubijania, sok z cytryny, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Batony cynamonowo-jabłkowe z bitą śmietaną cynamonową, Zeppole jabłkowe z bitą śmietaną cynamonową, oraz Szarlotka na patelni z bitą śmietaną cynamonową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. lekko nasmaruj patelnię 9 na 13 na 2 cale.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Zrób skórkę, łącząc mąkę, cukier cukierniczy i sól w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Pokrój 2 paluszki masła, aby uzyskać kruchą mieszankę. (Zobacz notatkę Cooka)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Wciśnij mieszaninę do przygotowanej patelni. Może być konieczne zanurzenie palców w odrobinie mąki lub cukru cukierniczego, aby ciasto nie przykleiło się do palców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piecz przez 15 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Na dużej patelni rozpuść pozostały kij masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj jabłka i gotuj przez 3 minuty. Dodaj 1 szklankę cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu i sok z cytryny; gotuj przez 3 minuty. W małej misce zmiękcz żelatynę w zimnym soku jabłkowym, następnie dodaj do jabłek i gotuj przez 15 minut. Nałóż mieszaninę równomiernie na przygotowaną skórkę i piecz przez 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok JabłkowySok Jabłkowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CynamonCynamon
żelatynażelatyna
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Ostudzić, a następnie pokroić w kwadraty.
9
Podawać z lodami waniliowymi i bitą śmietaną cynamonową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
Bita śmietanaBita śmietana
CynamonCynamon
10
W średniej misce ubij gęstą śmietanę ze średnią prędkością mikserem elektrycznym, aż zgęstnieje. Stopniowo ubijaj cukier i cynamon cukierników, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Przykryj i schłódź, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Krem CiężkiKrem Ciężki
CynamonCynamon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn