Guawa-Kandyzowane Lody Imbirowe
Guawa-kandyzowane lody imbirowe wymagają około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 134 kalorie. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,73 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, żółtka jaj, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Podobne przepisy to Guawa-Kandyzowane Lody Imbirowe, Lody dyniowe z kandyzowanym imbirem i ciemną czekoladą, oraz Lody klonowe z boczkiem kandyzowanym.
Instrukcje
Łącz suche mleko, mleko odparowane i pastę z guawy w średnim rondlu na małym ogniu. Gotować 15 minut lub do rozpuszczenia pasty z guawy, stale mieszając.
Połącz wanilię, sól i żółtka w dużej misce, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać mieszaninę mleka do miski, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny do patelni. Gotować na średnim ogniu 10 minut lub aż mieszanina cienko pokryje tył łyżki lub zarejestruje 160 na termometrze, stale mieszając trzepaczką (nie gotować).
Wyjąć z ognia i wymieszać z mlekiem o obniżonej zawartości tłuszczu. Natychmiast wlać mieszaninę do miski. Przykryć i schłodzić 3 godziny.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Wymieszać posiekany imbir. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki. Przykryć i zamrozić 2 godziny lub do twardości.
W razie potrzeby udekoruj imbirem i miętą.