Batony bez cukru
Sugarless Bars to przystawka dla 20 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 121 kalorii . Za 26 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka orzechów włoskich, mąki, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Wypróbuj Honey Sesame Crisps-Eggleless,Sugarless & Flourless , Easy, All-Natural Protein Bars i Raw Vegan Chocolate Nut Bars, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Pokrój daktyle i śliwki na małe kawałki. Gotuj daktyle, śliwki, rodzynki i wodę przez 5 minut.
Wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Wymieszaj jajka, wanilię i orzechy.
Dodaj do mieszanki owocowej. Przesiej mąkę, sodę oczyszczoną i sól i dodaj do mieszanki owocowej. (Jeśli chcesz uzyskać pikantny batonik, dodaj 1/2 łyżeczki cynamonu i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej do mąki.)
Rozłóż ciasto na blasze o wymiarach 7 x 11 cali i piecz przez 25–30 minut.