Batoniki Musli Z Miodem
Batoniki muesli z miodem to bezmleczne i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 98 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka szybko gotującego się owsa, mielonego cynamonu, mielonego ziela angielskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Spróbuj spiced honey nut granola, Batoniki z miodem Orzechowo-owsianym, oraz Batoniki Miodowo-Owsiane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłóż patelnię do pieczenia o wymiarach 8x8 cali z papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj owies, rodzynki, kiełki pszenicy, mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną, kakao w proszku, brązowy cukier, cynamon, imbir, ziele angielskie i sól. Zrób studnię w środku.
W osobnej misce wymieszać sos jabłkowy, miód, jajko i ekstrakt waniliowy; wlać do dobrze wysuszonych składników. Wymieszaj z dwiema łyżkami, aż do całkowitego włączenia.
Wlać i nacisnąć ciasto do przygotowanej patelni do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie jędrny, około 20 minut.
Wyjąć z patelni i ostudzić przez około 10 minut przed krojeniem na 12 sztuk.