Batoniki czekoladowo-migdałowe
Batoniki czekoladowo-migdałowe mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 36 osobom. Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 2 g białka i 7 g tłuszczu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka cukru cukierniczego, mąki, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 11%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także batoniki Chocolate Magic Crumble, batoniki malinowe i czekoladowe oraz batoniki z masłem orzechowym i czekoladą.
Instrukcje
W misce połącz mąkę, cukier i sól; pokroić na masło, aż mieszanina będzie w kawałkach wielkości groszku. Wciśnij mocno w 13-calowy. x 9 cali taca do pieczenia.
Na spód równomiernie posypujemy kawałkami czekolady.
Skropić chipsy mlekiem. Aby przygotować polewę, w misce wymieszaj mąkę, cukier i migdały; pokroić na masło jak na ciasto.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Crumble Bary w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "