Basic Marinara
Podstawowe Marinara może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 46 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24 i kosztuje 30 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ocet balsamiczny, nasiona kopru włoskiego, bazylia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Podstawowy Sos Marinara, Jak Zrobić Podstawowy Sos Marinara, oraz Małże Marinara.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 4 protokół, często mieszając.
Dodać cukier i kolejne 7 składników (przez nasiona kopru włoskiego); gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać z octem; gotować 30 sekund.
Dodać bulion i pomidory; doprowadzić do duszenia. Gotować na małym ogniu przez 55 minut lub aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Do przechowywania w zamrażarce: kadzi w temperaturze pokojowej lub schłodzonego sosu do plastikowych pojemników lub plastikowych toreb. Uszczelnić i zamrozić na okres do czterech miesięcy. Rozważ zamrażanie sosu w przyrostach o jednej filiżance (dwie porcje). W ten sposób możesz wyciągnąć dokładnie tyle, ile chcesz na przyszłe posiłki.
Aby rozmrozić SOS: wypróbuj jedną z trzech metod.
Rozmrozić w lodówce przez noc.
Umieść zamrożone bloki w rondlu. Przykryć i doprowadzić do niskiego gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Umieść zamrożone bloki w misce bezpiecznej dla mikrofali. Przykryć i mikrofalować na wysoką minutę na raz, mieszając po każdym przyrostie, aż do rozmrożenia.
Aby zwiększyć smak: Długie stinty w zamrażarce mogą osłabić smak pomidorów. Aby wzmocnić rozmrożony sos, dodaj pół łyżeczki drobno startej skórki cytryny lub jedną łyżeczkę octu balsamicznego podczas podgrzewania.