Bardzo wilgotny i aromatyczny pieczony indyk

Bardzo wilgotny i aromatyczny pieczony indyk
Bardzo wilgotny i aromatyczny pieczony indyk może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jeśli masz cebulę, czosnek, jabłka granny smith i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wilgotny pieczony indyk z sosem portowym, Aromatyczna Pieczeń Garnkowa, oraz Aromatyczna Włoska Pieczeń.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokroić masło na 1 łyżkę stołową, ćwiartować kawałki i przechowywać w lodówce masło do czasu potrzebnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Użyj palców, aby rozluźnić skórę na piersi indyka i udach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
4
Wytnij otwór w skórze indyka między ogonem a ciałem (aby przymocować nogi); Wytnij otwór po każdej stronie indyka pod każdym skrzydłem (aby przymocować skrzydła). Natrzyj całą skórę olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Wrzucić kliny jabłko i cebula, ząbki czosnku, i seler w dużej misce, aż połączone; posypać przyprawy drobiu na mieszaninie jabłek i wrzucić ponownie do herbu. Wypchaj jamę ciała i szyi mieszanką jabłkową. Włóż każdą końcówkę skrzydła do otworu pod skrzydłem, aby zabezpieczyć skrzydła; włóż obie nogi do otworu w pobliżu ogona, aby zabezpieczyć nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do DrobiuPrzyprawa Do Drobiu
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
SelerSeler
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CebulaCebula
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Umieścić indyka na stojaku i ustawić na patelni do pieczenia. Włóż zimne kawałki masła pod rozluźnioną skórę, rozprowadzając masło tak równomiernie, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Piecz indyka w nagrzanym piekarniku, aż natychmiast odczytany termometr mięsa włożony w najgrubszą część uda, nie dotykając kości, czyta 160 stopni F (70 stopni C), około 3 i pół godziny. Sprawdzić doness po 3 godzinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć patelnię z indykiem z piekarnika i przykryć folią aluminiową, lekko naciskając folię bezpośrednio na ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Pozwól indykowi odpocząć na 40 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia19
Magazyn