Bangers and Mash hand Pies
Bangers i Mash ręcznie ciasta wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 70 kalorii. Ten przepis służy 14 i kosztuje 21 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, masło, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Betty Crocker ma 48 fanów. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Bangers and Mash hand Pies, Wegańskie Bangers i Low Carb Mash! (Bangers & Mash), oraz Bangers and Mash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Podgrzać 2/3 szklanki gorącej wody, masła i soli do wrzenia w rondlu 1-quart.
Zdjąć z ognia. Wymieszać suche ziemniaki, mleko i pietruszkę tylko do zwilżenia.
Odstawić na około 1 minutę lub do wchłonięcia płynu. Ubić widelcem, aż będzie gładka; odstawić na bok.
W 8-calowej patelni, gotować kiełbasę i cebulę na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso nie jest już różowy.
W razie potrzeby odcedzić.
W małej misce wymieszać 1 łyżkę sosu wymieszać i 1/3 szklanki wody.
Dodaj do patelni. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, ciągle mieszając. Odstawić do ostygnięcia.
Rozwiń skórki z ciasta. Za pomocą 3 1/2-calowego okrągłego noża wytnij 7 rund z każdej skorupy. Łyżka około 1 łyżki puree ziemniaczanego w środku każdej z 14 rund; naciśnij, aby lekko spłaszczyć. Top ziemniaki na każdym z około 1 łyżka mieszanki mięsa.
Brzegi ciasta posmarować wodą.
Na mieszaninę mięsną ułożyć pozostałe ciasto. Szczypta krawędzie do uszczelnienia.
Umieścić na nieprzetworzonych arkuszach ciasteczek. Za pomocą ostrego noża przeciąć 3 szczeliny na wierzchu każdego ciasta.
Blaty pędzla z ubitym jajkiem.
Piec 9 do 12 minut lub aż złoty kolor.