Banany w syropie z ziaren kawy
Banany w syropie z ziaren kawy to bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 284 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jogurt pełnotłusty, ziarna espresso, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Polentina Z Bananami I Syropem Klonowym, Syrop Pumpkin Spice do gorącej i zimnej kawy lub napojów bez kawy, oraz Going with the Grain: naleśniki wieloziarniste z bananami.
Instrukcje
W średnim rondlu połączyć wodę z całych ziaren espresso i doprowadzić do wrzenia. Fasolę dusić na małym ogniu przez 20 minut.
Dodać cukier, paski skórki cytrynowej i kawałki laski cynamonu i gotować na umiarkowanym ogniu przez 5 minut lub do syropu.
Tymczasem, obierać banany i pokroić je 1/2 cala grubości na przekątnej. W dużym, płytkim naczyniu wrzucić banany z sokiem z cytryny.
Wlać syrop z ziaren kawy na banany i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, około 2 godzin. Łyżka banany i syrop z ziaren kawy na jogurt i służyć.