Banany karmelowe z czekoladą Espresso na słodkich krakersach

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc spróbuj karmelowych bananów z czekoladą Espresso na słodkich krakersach. Ten przepis zawiera 36 porcji z 280 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za 92 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką ziarna kawy espresso, brandy, zawierające w sumie co najmniej 36 kruchych ciasteczek o średnicy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Caramel Macchiato Ricotta tost z orzechami laskowymi, bananami i ziarnami Espresso w czekoladzie, Mus Espresso z białej czekolady z lekką karmelową mżawką Espresso, oraz Tartaletki czekoladowo-karmelowe z pieczonymi bananami i karmelem imbirowo-cytrusowym.
Instrukcje
Połóż kruche ciasteczka na półmisku użytkowym.
Podgrzej polewę karmelową w małym rondelku, aby była lepka i nałóż trochę na każde ciastko.
Umieść brandy i banany na patelni do smażenia i zapal brandy, aby rozpalić banany. Gdy brandy się spali, umieść kawałek banana na karmelu na każdym ciastku.
Czekolada do powlekania bananów zostanie hartowana, termin używany do opisania sukcesywnego topienia i schładzania czekolady w określonym zakresie temperatur. Proces ten pozwala na wyrównanie cząsteczek czekolady, dzięki czemu zachowa jedwabisty wygląd bez kredowego wykończenia. Aby temperować czekoladę, umieść połowę półsłodkich kawałków czekolady w każdej z 2 misek ze stali nierdzewnej, które zmieszczą się na rondlu z podwójnym kotłem. Doprowadź około cala wody do wrzenia w rondlu i nałóż na nią 1 miskę kawałków czekolady i podgrzewaj, aż te kawałki czekolady się rozpuści (około 90 do 100 stopni F na termometrze do cukierków). Następnie wlej tę właśnie rozpuszczoną czekoladę do drugiej miski z nierozpuszczoną czekoladą, wymieszaj, aby połączyć i włóż całą czekoladę do podwójnego kotła i podgrzej do około 105 stopni F.
Zdejmij z ognia i natychmiast ubij zmielone espresso. Będziesz musiał szybko popracować, aby nałożyć łyżkę czekolady espresso na banany w karmelu i posypać je łyżeczką rozdrobnionego kokosa, zanim czekolada stwardnieje. Pozwól czekoladzie stwardnieć, ostrożnie wyjmij z półmiska za pomocą cienkiej łopatki i podawaj.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano]()
Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień o przyjemnych aromatach, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Miękkie i świeże na podniebieniu.