Banany Foster Ciasto Lodowe
Przepis banany Foster ciasto lodowe może zaspokoić głód kreolski w około 15 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.28 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 1214 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać pekan, sok pomarańczowy, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Mało kto lubi ten deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Banany Foster Ciasto Lodowe, Banany Zastępują Ciasto Francuskie, oraz Banany Foster Lody dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piec pekan w jednej warstwie na płytkiej patelni 8 do 10 minut lub do tosty i pachnące, mieszając po 5 minutach.
Wyjąć z piekarnika i zwiększyć temperaturę piekarnika do 40
Rozłóż 1 arkusz ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwiń w 10-calowy kwadrat, ostrożnie wygładzając zagniecenia.
Pokrój na 4 (od 4 do 5 cali) okręgi za pomocą noża.
Umieść na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Piec w 400 przez 10 do 15 minut lub do złotego koloru i dmuchane.
Masło i cukier ciepła w dużej patelni nonstick na małym ogniu 2 minut lub aż cukier się stopi.
Dodaj sok pomarańczowy, kolejne 3 składniki i 1 łyżkę. woda do patelni. Gotować, ubijając stale, 2 minuty lub aż mieszanina zostanie zmieszana i gładka.
Dodać banany i gotować 1 minutę.
Ułóż ciasto na talerzach. Top każdy z około 1/2 szklanki mieszanki bananów i 1/2 szklanki lodów.
Skropić pozostałym sosem.
Posypać prażonymi orzechami pekan i podawać natychmiast.
* Mrożone skorupy ciasta francuskiego można zastąpić mrożonymi arkuszami ciasta francuskiego.