Banan Pekan Dacquoise

Banan Pekan Dacquoise
Banan Pekan Dacquoise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 918 kalorii, 15g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cukier, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Karmelowo-Orzechowy Dacquoise, Ananas Dacquoise, oraz Orzech Laskowy Dacquoise.

Instrukcje

1
Zrobić karmel bananowy: w średnim rondlu doprowadzić cukier, syrop kukurydziany i 1/4 szklanki wody do wrzenia na dużym ogniu (nie mieszać). Gdy cukier zacznie ciemnieć w 1 miejscu, ostrożnie obracaj patelnię, aby równomiernie karmelizować, aż do uzyskania średniego bursztynowego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KarmelKarmel
BananBanan
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Dodaj banany i śmietanę( mieszanka będzie się wściekle bąbelkować); wymieszaj, aby wymieszać. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół. Wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BananBanan
MasłoMasło
KremKrem
3
Ostudzić, a następnie schłodzić szczelnie co najmniej 2 godziny.
4
Zrobić krem z ciasta: na małej patelni podgrzać mleko i fasolę wanilii na dużym ogniu, aż zacznie się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
WaniliaWanilia
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć z ognia i odstawić na 15 minut.
6
W małej misce wymieszać cukier, mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Ubij żółtka, następnie stopniowo ubijaj w ciepłej mieszance mlecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Umieścić mieszaninę na patelni i gotować na średnim ogniu, stale ubijając. Kiedy gotuje się mieszanina, gotować jeszcze 2 minuty, ubijając (powinna być bardzo gęsta i sztywna).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia, wymieszać z masłem i usunąć fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
10
Przenieść krem do ciasta 8-lub 9-in. patelnia do pieczenia i połóż kawałek folii bezpośrednio na powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Zrobić bezy: Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Miejsce 9-in. talerz lub ciasto patelni na kawałku papieru pergaminowego (woskowany papier nie działa) i ślad wokół talerza z długopisem lub ołówkiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
13
Połóż papier na wysmarowanej blasze do pieczenia, zaznacz bok w dół. Powtórz z 2 więcej kawałków pergaminu i 2 Więcej blach do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
14
Zarezerwuj 1 filiżankę najpiękniejszych połówek orzechów pekan do dekoracji. Włóż pozostałe 2 szklanki orzechów pekan, 2/3 szklanki cukru i skrobię kukurydzianą do miski robota kuchennego. Pulsuj, aż mieszanina będzie dobra i krucha, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Wlać do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
16
Białka i sól umieścić w misce miksera stojącego i ubijać na średniej prędkości, aż biały i spieniony. Zwiększyć prędkość do wysokiej i powoli posypać pozostałymi 2/3 szklanki cukru. Ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Za pomocą gumowej szpatułki złóż mieszankę nakrętek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Mikser StojącyMikser Stojący
SzpatułkaSzpatułka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
17
Używając szpatułki, rozłóż bezę na centra pergaminowych okręgów, dzieląc równomiernie. Za pomocą metalowej szpatułki rozprowadzić bezę Na zewnątrz do krawędzi kół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
18
Piec bezy, w 2 partiach w razie potrzeby, aż złoty kolor i chrupiące, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Ostudzić całkowicie na patelniach.
20
Zmontować dacquoise: w misce miksera stojącego, ubij śmietanę, aż po prostu utrzyma szczyt (nie powinien być zbyt sztywny).
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
21
Połowę bitej śmietany ubić na schłodzoną śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
22
Pergamin obrać z bez. Wyłóż 1 bezę na środek stojaka na ciasto i rozłóż połową kremu z ciasta. Łyżka połówki karmelu bananowego. Ćwiartka 1 banan wzdłuż i połóż na górze. Powtórz z drugą bezą, pozostałą śmietaną i karmelem oraz innym bananem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
KarmelKarmel
BananBanan
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
23
Ułożyć ostatnią bezę na wierzchu i ułożyć pozostałą bitą śmietanę na środku. Ćwierć ostatniego banana wzdłuż i połóż na śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
BananBanan
KremKrem
24
Posypać połową zarezerwowanych połówek orzechów pekan i umieścić resztę w małej misce, aby przejść przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzechów PekanPołówki Orzechów Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
25
Podawać natychmiast, za pomocą ząbkowanego noża do cięcia plastrów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
26
Make ahead: łatwiej jest stworzyć ten deser, jeśli wszystkie składniki są gotowe, a następnie zmontować je na krótko przed podaniem, zaczynając od Step Chill banana caramel i kremu z ciasta do 4 dni. Przechowywać bezy hermetycznie w temperaturze pokojowej do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
KarmelKarmel
BananBanan
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia14
Magazyn