Banan Pekan Dacquoise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 918 kalorii, 15g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cukier, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Karmelowo-Orzechowy Dacquoise, Ananas Dacquoise, oraz Orzech Laskowy Dacquoise.
Instrukcje
1
Zrobić karmel bananowy: w średnim rondlu doprowadzić cukier, syrop kukurydziany i 1/4 szklanki wody do wrzenia na dużym ogniu (nie mieszać). Gdy cukier zacznie ciemnieć w 1 miejscu, ostrożnie obracaj patelnię, aby równomiernie karmelizować, aż do uzyskania średniego bursztynowego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Karmel
Banan
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Dodaj banany i śmietanę( mieszanka będzie się wściekle bąbelkować); wymieszaj, aby wymieszać. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół. Wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banan
Masło
Krem
3
Ostudzić, a następnie schłodzić szczelnie co najmniej 2 godziny.
4
Zrobić krem z ciasta: na małej patelni podgrzać mleko i fasolę wanilii na dużym ogniu, aż zacznie się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Ciast
Wanilia
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wyjąć z ognia i odstawić na 15 minut.
6
W małej misce wymieszać cukier, mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
7
Ubij żółtka, następnie stopniowo ubijaj w ciepłej mieszance mlecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Umieścić mieszaninę na patelni i gotować na średnim ogniu, stale ubijając. Kiedy gotuje się mieszanina, gotować jeszcze 2 minuty, ubijając (powinna być bardzo gęsta i sztywna).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
9
Zdjąć z ognia, wymieszać z masłem i usunąć fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Masło
10
Przenieść krem do ciasta 8-lub 9-in. patelnia do pieczenia i połóż kawałek folii bezpośrednio na powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Ciast
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia Do Pieczenia
11
Zrobić bezy: Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Miejsce 9-in. talerz lub ciasto patelni na kawałku papieru pergaminowego (woskowany papier nie działa) i ślad wokół talerza z długopisem lub ołówkiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
13
Połóż papier na wysmarowanej blasze do pieczenia, zaznacz bok w dół. Powtórz z 2 więcej kawałków pergaminu i 2 Więcej blach do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
14
Zarezerwuj 1 filiżankę najpiękniejszych połówek orzechów pekan do dekoracji. Włóż pozostałe 2 szklanki orzechów pekan, 2/3 szklanki cukru i skrobię kukurydzianą do miski robota kuchennego. Pulsuj, aż mieszanina będzie dobra i krucha, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Pekan
Skrobia Kukurydziana
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Cukierki Peachie-o
15
Wlać do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
16
Białka i sól umieścić w misce miksera stojącego i ubijać na średniej prędkości, aż biały i spieniony. Zwiększyć prędkość do wysokiej i powoli posypać pozostałymi 2/3 szklanki cukru. Ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Za pomocą gumowej szpatułki złóż mieszankę nakrętek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Mikser Stojący
Szpatułka
Cukierki Peachie-o
17
Używając szpatułki, rozłóż bezę na centra pergaminowych okręgów, dzieląc równomiernie. Za pomocą metalowej szpatułki rozprowadzić bezę Na zewnątrz do krawędzi kół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
18
Piec bezy, w 2 partiach w razie potrzeby, aż złoty kolor i chrupiące, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
19
Ostudzić całkowicie na patelniach.
20
Zmontować dacquoise: w misce miksera stojącego, ubij śmietanę, aż po prostu utrzyma szczyt (nie powinien być zbyt sztywny).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
21
Połowę bitej śmietany ubić na schłodzoną śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Krem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
22
Pergamin obrać z bez. Wyłóż 1 bezę na środek stojaka na ciasto i rozłóż połową kremu z ciasta. Łyżka połówki karmelu bananowego. Ćwiartka 1 banan wzdłuż i połóż na górze. Powtórz z drugą bezą, pozostałą śmietaną i karmelem oraz innym bananem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Ciast
Karmel
Banan
Funtów Jeżyn (około
23
Ułożyć ostatnią bezę na wierzchu i ułożyć pozostałą bitą śmietanę na środku. Ćwierć ostatniego banana wzdłuż i połóż na śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Banan
Krem
24
Posypać połową zarezerwowanych połówek orzechów pekan i umieścić resztę w małej misce, aby przejść przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzechów Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
25
Podawać natychmiast, za pomocą ząbkowanego noża do cięcia plastrów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
26
Make ahead: łatwiej jest stworzyć ten deser, jeśli wszystkie składniki są gotowe, a następnie zmontować je na krótko przed podaniem, zaczynając od Step Chill banana caramel i kremu z ciasta do 4 dni. Przechowywać bezy hermetycznie w temperaturze pokojowej do 2 dni.