Balotyna bażanta

Balotyna bażanta
Balotyna z bażanta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 831 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 155 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pistacje, masło, bułkę tartą i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Podobne przepisy to Jak gotować bażanta: Bażant pieczony z masłem ze śmietaną i burbonem, Balon Z Kurczakiem I Grzybami Z Patelnią Pieczone Figi I Crushe, oraz Gulasz Z Bażanta.

Instrukcje

1
Najpierw zrób farsz. Cebulę podsmażamy na maśle przez 5-10 minut, aż zmięknie, a następnie zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Dokładnie wymieszaj pozostałe składniki w dużej misce, w tym schłodzoną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Jeśli skrzydła są przymocowane, pocięte na pierwszym stawie (u większości rzeźnych ptaków zostaną usunięte). Znajdź kość żyłkową między szyją a piersią, a następnie użyj ostrego noża, aby zeskrobać mięso wokół niego. Delikatnie wyciągnij go, starając się zachować go jako jeden, odetnij i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Połóż bażanta od strony piersi w dół na desce. Używając ostrego noża do trybowania, zobacz końcówkę, w lewo, przeciąć skórę do kręgosłupa na długości ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Pracując na całej długości bażanta, powoli opuść nóż o klatkę piersiową, trzymając się blisko kości i skrobając mięso z dala od obu. Wykręć stawy udowe, gdy do nich dotrzesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Bardzo ostrożnie odetnij główną tuszę. W tym miejscu skóra jest najcieńsza, więc tnij ostrożnie, ponieważ nie chcesz niszczyć ani przebijać skóry.
6
Otwórz ptaka jak książkę i połóż go, skórą w dół, na desce.
7
Mięso ptaków doprawić solą i pieprzem, a następnie połowę farszu ułożyć na środku każdego z ptaków w kształcie kiełbasy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
8
Ponownie uformuj ptaka, podnosząc boki do góry i wokół farszu. Po wykonaniu jednego, powtórz z drugim bażantem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
9
Każdy bażant owiń szczelnie i starannie boczkiem, aby boczek przechodził przez cały ptak i łączył się od spodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
10
Używając Sznurka rzeźnika, wiązaj bażanta w regularnych odstępach na szerokość. Następnie zawiąż go raz na całej długości, aby utrzymać farsz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
11
Wreszcie, związać nogi razem. Bażant można przygotować do tego etapu i schłodzić do następnego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
12
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Przenieść bażanta do puszki do pieczenia. Piecz przez 45-50 minut, regularnie fastrygując sokami z puszki. Na koniec przykryj folią i pozostaw przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
14
Podawać w grubych plastrach z sokami z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn