Bakłażany Hot & sour
Bakłażany Hot & sour wymagają ok. 35 minut od początku do końca. Na 2,25 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga złotego cukru, bakłażanów, octu winnego i ząbków czosnku. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Bakłażany słodko-kwaśne, zupa warzywna na gorąco i na kwaśno, jak zrobić zupę warzywną na gorąco i na kwaśno, oraz Sałatka gorąco-kwaśna.
Instrukcje
W małej misce wymieszać składniki sosu.
Rozgrzej dużą patelnię i wlej 1 łyżkę oleju. Doprawić bakłażan i brąz ze wszystkich stron do miękkości (być może trzeba dodać kolejną 1 łyżkę oleju podczas gotowania) zajmie to około 15 minut. Odstawić.
Pozostałą oliwę wlać do woka.
Dodaj cebulę i czosnek, i smażyć przez 3-4 min na małym ogniu, aż cebula będzie miękka i czosnek złoty.
Dodać bakłażana i polać sosem. Wymieszać, zmniejszyć ogień do minimum i przykryć pokrywką na 2 min. Zdjąć pokrywkę i smażyć jeszcze przez 1 min.
Podawać z plasterkami chilli i posypaną kolendrą.