Bakłażan Włoski

Bakłażan Włoski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj włoskiego bakłażana. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 210 kalorii, 19g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieprz, pomidor i bazylia sos do makaronu, bakłażan, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Włoski Bakłażan Vinaigrette, Bakłażan Włoski Faszerowany, oraz Bakłażan Włoski Ragoût dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Częściowo rozmrozić placki śniadaniowe w kuchence mikrofalowej w wysokiej 10 do 15 sekund; pokruszyć na małe kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
3
Usuń koniec łodygi bakłażana; pokrój bakłażana wzdłuż na 4 (1/2 cala) plastry. Ułóż plastry na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Lekko płaszcz plastry z sprayem, i broil 4 protokół. Obróć plastry, płaszcz z natryskiem do gotowania, i broil 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Posypać solą na bakłażan; top równomiernie z pokruszonych pasztecików śniadaniowych, i broil 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
5
Połączyć sos do makaronu, bazylii i czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
BazyliaBazylia
6
Łyżka sosu na bakłażan, i top z serem. Broil 1 minutę lub do rozpuszczenia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SerSer
SOSSOS

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn