Bakłażan Włoski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj włoskiego bakłażana. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 210 kalorii, 19g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieprz, pomidor i bazylia sos do makaronu, bakłażan, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Włoski Bakłażan Vinaigrette, Bakłażan Włoski Faszerowany, oraz Bakłażan Włoski Ragoût dla podobnych receptur.
Instrukcje
Częściowo rozmrozić placki śniadaniowe w kuchence mikrofalowej w wysokiej 10 do 15 sekund; pokruszyć na małe kawałki.
Usuń koniec łodygi bakłażana; pokrój bakłażana wzdłuż na 4 (1/2 cala) plastry. Ułóż plastry na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Lekko płaszcz plastry z sprayem, i broil 4 protokół. Obróć plastry, płaszcz z natryskiem do gotowania, i broil 2 protokół.
Posypać solą na bakłażan; top równomiernie z pokruszonych pasztecików śniadaniowych, i broil 1 minutę.
Połączyć sos do makaronu, bazylii i czerwonej papryki.
Łyżka sosu na bakłażan, i top z serem. Broil 1 minutę lub do rozpuszczenia sera.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto