Bakłażan Rollatini
Bakłażan Rollatini może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 13g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 15. Udaj się do sklepu i odebrać mozzarella, do 3 ząbki czosnku, jajka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bakłażan Rollatini, Bakłażan Rollatini, oraz Bakłażan Rollatini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łyżka ricotta do drobnego Sitka umieszczonego nad miską w lodówce na kilka godzin. Nadmiar płynu należy wyrzucić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozprowadź cienką warstwę oliwy z oliwek na 3 patelniach do pieczenia lub ciastek lub kilkakrotnie ponownie użyj tej samej patelni.
Umyć bakłażany i odciąć końcówki.
Połóż płaski koniec na desce do krojenia. Pokroić bakłażany wzdłuż na 1/4 cala grubości plastry, aby około 15 plastry. Ubić 4 jajka.
Doprawić jajka solą i pieprzem. Płaszcz każdy plaster bakłażana z mąką, a następnie zanurzyć w ubitych jaj, odsączyć nadmiar mieszaniny jaj i położyć płasko na blasze do pieczenia.
Piec na złoty kolor, o 15 protokół. Jeśli nie możesz ugotować wszystkich bakłażanów na raz, piec je partiami.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej. Uwaga: możesz zrobić bakłażan z wyprzedzeniem i przechowywać go w lodówce.
Połącz szpinak, ricottę, Pozostałe jajko, czosnek i 1/2 szklanki startego Romano lub parmezanu w misce.
Dodać sól i pieprz, do smaku.
Łyżka 1 szklanka sosu pomidorowego na dnie małego naczynia do pieczenia. Łyżka 1 do 2 łyżki nadzienia na szerokim końcu każdego kawałka bakłażana. Następnie zwiń każdy kawałek i umieść w naczyniu do pieczenia.
Wierzch z pozostałym sosem pomidorowym, rozdrobnioną mozzarellą i pozostałym tartym parmezanem. Przykryć folią i piec 45 minut, aż sos pomidorowy będzie bulgotał i nadzienie będzie gorące.
Pozostaw je na 15 minut przed podaniem.