Bakłażan Parmigiana
Bakłażan Parmigiana może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 496 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka mleka, pieprzu, bakłażana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Bakłażan Parmigiana bez Parmigiana!, Bakłażan Parmigiana, oraz Bakłażan Parmigiana.
Instrukcje
Obrać i pokroić bakłażana w plastry o grubości 1/2 cala.
Połączyć mleko, jajko i oliwę z oliwek; dobrze wymieszać. Stopniowo wymieszać z mąką. Pogłębianie bakłażan plastry w mieszaninie mąki, powłoki dobrze.
Wlać olej roślinny na głębokość 1 cala do dużej ciężkiej patelni. Bakłażan smażyć partiami w gorącym oleju na średnim ogniu do złotego koloru.
Odcedzić na ręcznikach papierowych i odstawić.
Odcedzić duszone pomidory, rezerwując 1/2 szklanki płynu. Posiekaj pomidory.
Pokrojony pomidor, 1/2 szklanki płynu pomidorowego, sos pomidorowy i kolejne 5 składników w średnim rondlu, dobrze mieszając. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut.
Ułóż połowę plastrów bakłażana w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 13 x 9 x 2 cale.
Pół porcji sera mozzarella na bakłażanie i pół porcji mieszanki pomidorowej na ser. Powtórz procedurę z pozostałym bakłażanem, serem mozzarella i mieszaniną pomidorów. Top z parmezanem.
Piec, Odkryte, w 350 przez 30 minut lub do dokładnie ogrzanego.