Bakłażan Parmezan Z Łatwym Sosem Domowej Roboty
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj bakłażana parmezanu z łatwym sosem domowym. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 16G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Ten przepis jest lubiany przez 153 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać ser mozzarella, bazylia, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Bakłażan parmezan hamburgery na domowych bułkach makowych, Łatwy Bakłażan Parmezan, oraz Łatwy Bakłażan Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 8x14 cali.
Wymieszać przyprawione bułki tartej, 1/4 szklanki parmezanu, i płatki czerwonej papryki w płytkiej misce.
Umyć plastry bakłażana z oliwą z oliwek i nacisnąć na mieszaninę okruchów chleba, aby pokryć.
Ułożyć plastry na blasze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku, aż rumiane i miękkie, o 15 protokół.
Usuń bakłażan i zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 stopni F (190 stopni C).
W rondlu ubij koncentrat pomidorowy i wodę, umieść na średnim ogniu i doprowadź do gotowania na wolnym ogniu. Wymieszaj z bazylią, oregano, pietruszką, czosnkiem, brązowym cukrem, solą morską i czarnym pieprzem.
Umieść plasterki bakłażana w przygotowanym naczyniu do pieczenia, nakładając plasterki. Łyżka sosu pomidorowego na bakłażan i top z serem mozzarella i 3/4 szklanki parmezanu.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści, około 15 minut. W razie potrzeby, dusić przez 1 do 2 Więcej minut, aby dać polewa ser złoty kolor.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.