Bakłażan i sos pomidorowy z izraelskim kuskusem może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.16 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 317 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 221 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, szalotkę, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka Z Pieczonego Bakłażana I Izraelskiego Kuskusu, Sałatka Z Bakłażana Z Izraelskim Kuskusem I Bazylią, oraz Grillowany bakłażan i czerwona papryka z izraelskim kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ciepła 1 ¼ szklanki bulionu w 12-calowej patelni na dużym ogniu, aż osiągnie wrzenia. Wmieszać kuskus i doprawić do smaku solą i pieprzem, zmniejszając ogień, aby doprowadzić go do nagiego gotowania na wolnym ogniu. Przykryć, mieszając od czasu do czasu, aż nadmiar płynu zostanie wchłonięty, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Przełożyć do miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wytrzeć patelnię i dodać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Podgrzać na średnim ogniu do połysku.
5
Dodać szalotkę, kurkumę i szczyptę soli. Gotować, stale mieszając 3 do 4 minut, dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Kurkuma
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
(duża Tuba)
6
Dodaj bakłażana i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku
7
Dodać pomidory, pozostałe 1/2 szklanki bulionu, papryka, i płatki chili. Gdy pomidory zaczną mięknąć, delikatnie rozbij je drewnianą łyżką lub maserem ziemniaczanym. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, aż bakłażany są gotowane przez i pomidory całkowicie rozbite, o 20 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 Torebka świeżego Szpinaku
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków