Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać bakłażan Caponatan spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 59 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, bakłażan, złote rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bakłażan Caponata, Bakłażan Caponata, oraz Bakłażan Caponata dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rodzynki umieścić w małej misce; przykryć gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Odstawić 15 minut; spuścić. Odstawić.
3
Bakłażan umieścić w durszlaku; posypać solą. Dobrze rzucaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
4
Spuścić 1 godzinę. Dobrze spłukać; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
5
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj bakłażana; smażyć 9 minut lub aż dobrze rumiane. Łyżka bakłażana do dużej miski; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Podgrzać pozostałą 1 łyżeczkę oleju na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół lub do złotego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
9
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
10
Dodaj pomidora; podsmażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
11
Dodaj mieszaninę pomidorów do bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Pomidor
12
Przywrócić patelnię do temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dodaj cukier i ocet, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z rodzynkami, oliwkami i kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
Ocet
Kapary
Oliwki
Cukier
14
Dodać mieszaninę bakłażana, mieszając, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
15
Wyjąć z ognia; wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
16
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
17
Uwaga: Caponata będzie przechowywać w lodówce do 5 dni; doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.