Bakłażan Ally parmezan
Przepis Ally bakłażan parmezan może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.25 za porcję. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 9g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz białko, oliwę z oliwek, ser mozzarella i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Najlepszy Bakłażan Parmezan.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. przygotuj arkusz ciastek z pergaminem (aby pomóc w lepkich kawałkach i oczyścić).
Obrać skórkę bakłażana, pokroić na cienkie kawałki (okrągłe lub podłużne) i odstawić.
Przygotuj trzy duże miski do mieszania. Napełnij pierwszą miskę mąką.
Jajka ubić w drugiej misce. Napełnij trzecią miskę bułką tartą.
Lekko poklepać bakłażana w mące po obu stronach, a następnie zanurzyć w jajkach i wreszcie bułce tartej.
Umieść bakłażana na przygotowanym arkuszu ciastek.
Lekko skropić oliwę z oliwek na bakłażanie. Jeśli masz pędzel, lekko umyć bakłażana. Nie potrzebuje dużo oliwy z oliwek, aby uzyskać chrupkość.
Piec bakłażan, aż chrupiące, o 15 protokół.
W naczyniu do pieczenia w stylu lasagne, rozłóż lekki koc z sosem pomidorowym na dnie. Rozpoczynając warstwy, ułóż bakłażana obok siebie, pokrywając dno patelni. Najlepiej jest użyć 1/2 uncji mozzarelli i trochę sosu na każdym kawałku bakłażana, aby zachować wilgotność. Powtórz to dwa do trzech razy. Przykryć naczynie do pieczenia folią aluminiową i wstawić do piekarnika na 25 minut.
Dodaj więcej mozzarelli na szczycie bakłażana w ciągu ostatnich 5 minut pieczenia; jest to świetny sposób, aby uniknąć oparzenia sera.